Otsikon lausahdus kumpusi tänään R:stä, kun selostin aamupalapöydässä (pihassa vaahteran alla), mitä kaikkea olen taas siirtänyt toiseen paikkaan, istuttanut tai aikonut istuttaa eri puolille puutarhaa. Aamulenkillä sain uusia ideoita, kun puuskutin toinen toistaan ihanampien puutarhojen ohi, ja iltapäivällä (sillä aikaa kun R oli treeneissä ;-) polkaisin Einarilla puutarhamyymälään. Tarkoituksenani oli ostaa vain mintun ja persiljan taimia, mutta niiden lisäksi mukaan tarttui yllättäen

649126.jpg649127.jpg

kellokärhö (clematis integrifolia), palavarakkaus (lychnis chalcedonika)


649129.jpg  650165.jpg

syyshohdekukka (helenium) ja sammalleimu (phlox subulata)...

Näistä viimeisintä puutarhassa oli maanpeittokasvina ennestäänkin, mutta ostin pari tainta, koska pöljyyksissäni raivasin entisistä osan pois, kun en ensialkuun tunnistanut niitä. Ostin myös yhden ruukullisen laventelia, koska tykkään siitä tosi paljon, R sen sijaan ei voi sietää laventelin tuoksua, joten pitänee pitää sitä tuulen alapuolella... :-)

Viime viikon alussa äiti, isä ja sisko olivat käymässä, ja silloin sain raahattua heidän autollaan jo pari isoa kukkalaatikkoa, pajuristikot krasseille ja lisää multaa. Nyt täällä näyttää jo siltä, että puutarha elää ja voi suhteellisen hyvin!