Töissä on ollut niinpal liikaa töitä, etten ole yksinkertaisesti edes ehtinyt ajatella polkkaamista viime päivinä. Kotona nettiä ei edelleenkään ole, mutta... kohta on! Lisään tuohon vielä, että kohta EHKÄ on, etten nuolaisisi ennenkuin tipahtaa.

Olen yrittänyt viimeiset noin kolme-neljä vuotta säännöllisin väliajoin saada meille nettiä kotiin. Varsinkin silloin, kun olin jatkuvasti
(työpaikan homeen takia) monen viikon sairaslomilla, oli ärsyttävää, kun sähköpostia ei päässyt lukemaan kotona.Yritykseni ovat aina tyssänneet naurettavaan seikkaan: kotipaikkakunnallamme ei saa minkäänlaista nettiyhteyttä järjestettyä muuten, kun puhelinpiuhan kautta. Asuntoomme tulee kyllä puhelinfirman mukaan piuha, mutta kenkään ei tiedä, minne! Pistoketta ei nimittäin ole missään. Asumme vuokralla, mutta niin vuokraemäntä, taloyhtiö kuin edelliset omistajatkin kiiistävät tietävänsä asiasta yhtään mitään. Lisäksi intoani maksaa joku etsimään puhelinlankoja on laimentanut minulle aina mainittu 6-8 viikon odotusaika ja "se kyllä maksaa sitten aika paljon jos me joku sinne lähetetään" -tyyppiset lausunnot.

Päätimme kohtaloa uhmaten yrittää vielä kerran, nyt sellaista yhteyttä, josta oletimme, ettei se vaadi lankapuhelinyhteyttä. Tällä kertaa R hoiti tiedustelut, koska minä en millään ehtinyt. Ensimmäisenä hän sai selville, että oletuksemme oli väärä ja se puhelinlanka sitten kuitenkin tarvitaan aivan niinkuin niihin muihinkin systeemeihin. Vaikka olin moneen kertaan yrittänyt tuloksetta selvittää puhelinpistokkeen paikkaa, R päätti vielä yrittää uudelleen. Kumma kyllä, entinen asukas (mies) muisti heti pistokkeen paikan, kun R soitti!
(Jostain syystä puhelinjohto, joka tulee vintiltä, oli päätetty katkaista katonrajaan ja ottaa pistoke kokonaan pois, mutta johto siis löytyy listan alta) Puhelinyhtiössäkin oli yllättäen sen verran joutomiehiä, että asentaja tulee heti tiistaina kopeloimaan asiat kuntoon, eikä kuulemma maksa kun muutaman kympin. Yhteyden pitäisi toimia ensi viikon lopussa.

Minusta on kivaa, että meille tulee vihdoin nettiyhteys kotiin. Silti pikkuisen mietityttää, voisiko soittajan/ tiedustelijan sukupuolella olla merkitystä niin paljon, että yhtäkkiä tietoa löytyy ja odotusajat lyhenevät?

Toinen syy blogihiljaisuuteen on se, että olemme viime aikoina viettäneet vapaa-aikaamme möbleeraten. Se ei sinänsä ole aivan kivintä mitä tiedän, mutta nyt meillä on yhtäkkiä viihtyisää! Laitoimme olohuoneeseen lisää hyllyjä seinille, siirsimme kaikki entiset hyllyt eri paikkoihin
(missä yhteydessä imuroimme kaikki kirjat! Ihailkaa! Vaadin aaltoja!) ja loppuhuipennukseksi nakuttelimme vielä taulut (siis ne, jotka ovat muutosta (2003) saakka olleet komeron takaseinää vasten) seinille. Makuuhuoneesta soittimet siirrettin olohuoneen seinälle ja sinnekin ripusteltiin niiden tilalle taidetta, yksi kirjahylly poistettiin ja tilalle tuotiin eteisestä lipasto. Kylppäriin hankimme paitsi lääkekaapin, myös uuden seinäkaapin, jonka iso peiliovi suurensi koko komeron kokoisen huoneen välittömästi tilavaksi.

Ihaninta on se, että nyt meillä pystyy liikkumaan ilman, että kompastuu kaikkialla lojuviin kirjakasoihin. Koska kirpparille lähti iso laatikollinen kirjoja, yhteen kirjahyllyyn jäi jopa tilaa!

Meidän makuuhuoneeseen mahtuu nyt lastensänky.