Huokaus. Saimme eilen palveluntarjoajalta kirjeen, jonka avasimme innoissamme. Oletin, että löydämme sisältä tarkat ohjeet siitä, mitä papereita meidän nyt sitten pitää kerätä, käännättää jne, millaisia valokuvia tarvitaan ja kaikkea muuta konkreettista. Olin kuitenkin unohtanut yhden pienen seikan: emmehän ole edes virallisesti tehneet maavalintaa vielä, eli emme tietenkään saaneet muuta tietoa kun sen, että meillä on nyt adoptiolupa!

Meille itsellemme Kiina maavalintana on ollut niin itsestään selvää jo niin kauan, etten tajunnut, etteivät kaikki maailman ihmiset tiedä sitä.  Ei siinä muuten mitään, mutta nyt tässä menee minimissäänkin miljoona (=ainakin 3) arkipäivää, ennen kuin saamme mitään käytännön ohjeita mistään! Vielä enemmän ärsyttää se, että olen itse työmatkalla alkuviikon, enkä siis voi edes pyytää heitä faksailemaan meille mitään.

Allekirjoitimme sitoumuksen, jossa vakuutamme, ettemme yritä hankkia lasta muulla tavoin tai muuta kautta (esim. luomuna) kun tämän palvelunantajan avulla. Sitoudumme myös ilmoittamaan, jos työpaikkamme, asuntomme, rahatilanteemme, terveydentilamme tms muuttuu odotusaikana, mikä saattaa
(ei tosin välttämättä) aiheuttaa prosessin keskeytymisen. Lisäksi valitsimme virallisesti kohdemaaksi Kiinan ja lupasimme, ettemme yritä saada lasta toisesta maasta samanaikaisesti (en kyllä edes tajua, miten sellainen olisi mahdollista).

Kun nämä kaikki paperit saapuvat perille ja käsitellään, saamme sitten vihdoin ohjeet siitä, miten kokoamme varsinaisen hakemuksen. En yhtään jaksaisi odottaa!