Huokaus. Tänään kaikki, mikä voi mennä pieleen, on mennyt pieleen aamusta alkaen. Nyt kun kello on jo puoli kuusi perjaitai-iltana, olen saanut asiat takaisin about siihen malliin, jossa niiden piti olla jo tänä aamuna klo 8. Toinen huokaus. Kolmas huokaus.

Eräänkin ruotsinkielisen kauppallisen alan korkea-asteen oppilaitoksen kielistudio-multimedialuokka, jossa minun piti aloittaa fonetiikan ja ääntämisen intensiivikurssi maanantai-aamuna, ei toimikaan ollenkaan -tai siis TOIMIIHAN se (terveisiä atk-keskuksen nöyhtäviikselle! Tack för ingenting!), mutta siellä on mahdotonta a) opettajan siirtää mitään äänitiedostoja opiskelijoille  b) opiskelijoiden kuunnella mitään äänitiedostoja sekä c) opiskelijoiden äänittää omaa ääntämistään saatikka kuunnella sitä.

Muuttuminen kielistudioksi ex tempore osoittautui hankalaksi, joten aloitan maanantaina erään toisen oppilaitoksen tietokoneluokassa, jonne saman talon atk-miekkosen (hänelle oikea kiitos suuresta avusta!) kanssa kiikutimme luurit ja mikit, asensimme ohjelmat ja kehitimme (=hän kehitti) serverin, jonne voin siirtää materiaalin. Sitten oli enää se minor problem, että kaikki materiaali oli C-kaseteilla (eläköön Ranska ja sen huippuedistyneet oppimateriaalit, joita ei vieläkään saa digimuodossa) ja se piti sitten digitoida jotenkin. Koska kukaan ei pystynyt sitä tekemään, piti sitten kehittää em. miekkosen kanssa jostain mankka ja kasa kaapeleita ja onnistuihan se -tätäkin olen jo vaikka kuinka kauan peräänkuuluttanut, mutta aina se on ollut muka AIVAN mahdotonta.

Silti ei ole kivaa istua koko iltapäivää kuuntelemassa ääntämisharjoituksia, jotka on jo kuullut liian monta kertaa -nääs oli pakko kuunnella, että voi raidoittaa oikein ja tallentaa oikeissa pätkissä. Kolme ja puoli tuntia. Répétez: ici, issu, usine, usure, timide, tissu, utile, murmure...

Nyt lähden viettämään viikonloppua. Ansaitusti.