Moon työmatkalla. Oikeasti en ole Tampereella vaan Turussa, mutten osaa sanoa mitään Turun murteella. Aasinsiltoja osaan sen sijaan rakentaa: kerran juuri Treelle aivan muualta Suomesta muuttanut ystäväni sai työtehtävän mennä kouluttamaan firmansa toisen yksikön henkilöstöä. Toisesta yksiköstä otettiin sähköpostitse yhteyttä juuri ennen koulutusta: tiiminvetäjä kyseli kaverini titteliä, että voisi esitellä tämän tilaisuuden aluksi. No, kaverini oli tavannut ko tiiminvetäjän kerran ja muisti, että kylläpäs miekkonen puhuikin veikeää Tampereen murretta. Niinpä hän vastasi höystäen viestiään kevyellä murrehuumorilla: moon project manager.  Suuri oli hämmästyksensä ja pokkaa vaikeahkoa pitää, kun koulutuksen aluksi hänet esiteltiin komeasti kissankokoisin kirjaimin (Power Pointissa) N.N., Moon Project Manager... :-) *

Tiedättekö, mikä on parasta tieteellisissä seminaareissa? No tietenkin se, että siellä on aina joku tosi huono puhuja, joka kohottaa koko yleisön itsetuntoa huomattavasti (kaikki ajattelevat samaa: noin huono en ikinä voisi olla tai vaihtoehtoisesti voi ei, eikö kukaan oo kertonu sille, että pitää painaa vielä tota "view slideshow" -nappia???!!!); sitä enemmän, mitä myöhempi ajankohta päivästä on menossa. Jos ette sattuneet tietämään, seminaareissa tärkeintä on pitää mukana paperia, kynä, salmiakkia ja pähkinöitä. Perun muuten tämän kappaleen toisen lauseen. Oikeasti parasta on kuulla ja nähdä, mitä kaikkea muualla tehdään - se tilaisuus on ainakin minun kohdallani ainutlaatuinen, koska en normaalin työni puitteissa koskaan tapaa ketään, joka voisi kommentoida työtäni tai antaa uusia ideoita.

Onko teistä muuten kohtuullista, että jos henkilö haluaa hankkia sohvan (koska ei ole sama, lysähtääkö työpäivän jälkeen sängylle vai sohvalle! Sohvalle lysähtämisestä saa selvästi enemmän positiivista energiaa), häntä vaaditaan ensin luopumaan sohvan tilavuutta vastaavasta määrästä tavaraa????!!! Siis ottaen huomioon, että henkilöllä ei ole mitään ylimääräistä tavaraa (vanhat, kauniit ja ennen kaikkea käytössä olevat as(t)iat eivät ole koskaan ylimääräisiä).

Edit: Siis herranen aika, nythän toi laskuri on tossa yläpalkissa! Olen yrittänyt päiväkausia laittaa sitä siihen ja nyt vasta tajusin, että ilmeisesti se tulee näkyviin vasta seuraavasta postauksesta alkaen (??)! Voisi se ehkä vielä vähän järkevämmässäkin paikassa olla, mutta parempi kai noin kuin ei ollenkaan?

*) Kyseessä ei ollut avaruusteknologiaan erikoistunut yritys.