Päätin toteuttaa toiveenne siinä järjestyksessä, kun ne esitettiin. Maurelita ehätti ensin pyytämällä minulta kenkäkuvia. En ole mikään kenkäfriikki eikä minulla ole kauheasti kenkiä, varsinkaan mitään hienoja tai trendikenkiä. Ostan kenkiä harvoin ja pyrin silloin panostamaan laatuun. Tähän otin kuvia lempikengistäni, joista jätin pois lenkkarit, koska ne varmaan eivät ole niin kamalan kiinnostavia :-)

Ensin kolmet lempparit, jotka kaikki ovat mallia mukavat, pyöreäkärkiset kengät. Varsinkin talvikenkien ostaminen on minulle erittäin haasteellista, koska olen allerginen villalle ja akryylille. Pitkävartiset saappaat ostin innoissani, koska ne ovat paitsi muutenkin kivat, myös ainoat koskaan näkemäni nahkavuoriset (talvi)kengät. Punaiset talvipopot taas ostin villavarresta huolimatta, koska ne olivat niin ihanat (hups), täytyy vain olla tarkkana, että saan nilkkojen suojaksi riittävän puuvillakerroksen. Alimmaisia kenkiä pitäisin töissä varmaan aina, mutta niissä on eräs inhottava vika: niiden pohja natisee ja vinkuu karmealla tavalla muovilattioilla, jollaiset useimmissa luokkahuoneissa on :-(.

kengät 4kengät 1kengät 3Seuraavaksi parit kopukengät, jollaisia käytän joskus töissä tai joissain virallisemmissa tilaisuuksissa. Olen suhteellisen pitkä ilman korkojakin, vain sentin, pari R:ää lyhyempi, joten en kauheasti harrasta koroissa kipittelyä.


kengät 6


Sitten tuiki tärkeät kengät, joilla kerran järkytin herkkätuntoisen, saksalaisen kollegani sydänjuuriaan myöten. Eräänä aamuna, kun satoi kaatamalla, menin tietenkin kumpparit jalassa töihin. Matkalla kohtasin käytävällä tämän kollegan, joka kiskaisi minut pikaisesti huoneeseensa ja kuiskasi: sulla on kumpparit jalassa! Totesin, että niin on, koska ulkona sataa. Miekkonen vain tuijotti minua epäuskoisena ja hoki Niin, mutta tämä on yliopisto! Ei tänne voi tulla kumppareissa! Tämä tyyppi kohtasi Suomessa kyllä muitakin shokin aiheita, joista nyt ensimmäisenä tulee mieleen tavaroiden kuljettaminen paikasta toiseen käytetyssä muovipussissa (hänen henk.koht. inhokkinsa oli siwan muovipussi) ja se, että eräässä kahvilassa sai itse leikata tarjolla olevasta kakusta haluamansa kokoisen palan.

kengät 5

Lopuksi vielä kengät, joita pidän päivittäin kesät, talvet, jos en muuta niin hakiessani lehden postilaatikosta. Ostin nämä melkein neljä vuotta sitten kerran reissun päällä, kun olin kulkenut uusissa halpissandaaleissa (näin panosta laatuun -periaatteeni toimii käytännössä...) viikon ja saanut niistä niin järkyttävät rakot, että pystyin hädin tuskin enää edes kävelemään. Liikun näillä erittäin usein kauppaan, kaupungille ja töihin, jossa vaihdan sitten jotkut vähän siistimmät päälle (jos muistan), myös talvipakkasella, jolloin lisävarusteena ovat villasukat.

tohvelit

Lisää kuvia tulossa!

P.S. Olisin muuten mielelläni tehnyt näistä sellaisen hienon kollaasin, mutta kun en osaa. sori.