Menneen viikon aikana olen tullut hankkineeksi tai saaneeksi uniikkikaakeleita:

886152.jpg     886145.jpg

886148.jpg       886147.jpg

Eikös ookkin ihania??! Oikeanpuolimmaiset hankin täältä (näiden tekijä on taiteilijoiden listassa kolmas alhaalta, ensimmäiseltä ammatiltaan muuten ranskan kääntäjä), vasemmanpuolimmaiset taas sain tänään markkinoilla lahjaksi ja ne ovat peräisin täältä.

Kun olin vuosia sitten matkalla silmäleikkaukseen, kävin sattumalta jälkimmäisen taiteilijan kotona. Ehkä pelkäsin alitajuisesti, että leikkaus epäonnistuu, ja katselin siksi erityistarkasti ympärilleni, mutta muistan todella yksityiskohtaisesti kaiken siellä näkemäni. Kun tänään tapasimme markkinoilla, miekkonen ällistyi, kun muistin tarkalleen heidän tupansa sisustuksen, leivinuunin mallin ja paikan, kissan värityksen, ulkorakennuksen huterat portaat ja sen, että heillä oli aivan samanlainen Högforsin nro 4 puuhella kuin meillä silloisessa asunnossamme.

Noilla oikeanpuoleisilla kaakeleilla (ja niiden kavereilla, en kuvannut kaikkia) koristelin eilen vastamaalatun takkamme, eikös tullukin aika hieno?

  886155.jpg 

Joskus aivan remontin alussa R kerran joutessaan muovaili ylijääneestä laastista hupsun reliefin. Tänään keksimme molemmat yhtä aikaa, että tämä lärvi tietenkin kiinnitetään tulta valvomaan:

885616.jpg


Eihän asiat tietenkään voi olla niin hyvin, ettei jotain huonoakin. Mahtava chilisato, jolla olen täälläkin leveillyt, oli alkuviikosta vaarassa kuolla sukupuuttoon! Nimittäin huomasin järkyttyneenä, että joku oli iskenyt hampaansa puolikypsiin chilipalkoihin:

885567.jpg 888046.jpg

Kauhuissani etsiskelin syyllistä, mutten löytänyt minkäänlaisia ötököitä, eikä Rkään myöntänyt haukanneensa. Sitten keksin tarkastaa ulkoa tuomani chilit, jotka majailivat lähietäisyydellä (toin ne sisään, ettei halla tapa) ja kääk! Pensaat olivat kirvojen vallassa! Olin kyllä tietoinen vaarasta, mutten sitten kuitenkaan tullut pitäneeksi ulkona olleita yksilöitä tarpeeksi kaukana... No, karkoitin salamannopeasti koko pensaikon kirvoineen ulos ja vein kiireen vilkkaa sisäpensaan suihkuun. Kunnon painepesu, etenkin lehtien alapinnoille, on nimittäin käsittääkseni chilien ainoa myrkytön tuholaistentorjuntakeino (?). Ilmeisesti se auttoi, koska lisää hampaanjälkiä ei ole näkynyt. Edellen kyllä vähän ihmettelen, miten kirva(lauma) muka saa haukattua itseään sata kertaa isommasta chilistä tuollaisen palan? Auttakaa, viisaammat!

EDIT: Päätin pelastaa tähänastisen sadon ja vahtia näitä kuin silmäterääni:

888037.jpg


*) Otsikko juontaa juurensa siitä, kun samaisilla markkinoilla ystäväni osti 6 euron rannekorun. Kun myyjä näki, miten onnelliseksi ystäväni korustaan tuli, heppu totesi leveästi nauraen: Hey, I've just pimped your life, I should have charged more! :-)