Luin tässä päivänä muutamana lehdestä, kuinka tentissä reputtanut opiskelija kyseli sähköpostitse yliopiston opettajalta, että mikä siellä päässä mättää? Nauroimme töissä makeasti jutulle, joka ei oikeasti yhtään naurata ja joka liippaa valitettavan läheltä meidän arkipäiväämme.

Yliopistoissa ja korkeakouluissa on opiskelijoita, joiden paikka olisi jossain aivan muualla. Jossain, jossa ei tarvitse ottaa vastuuta omista opinnoista tai tarvita kokonaisuuksien hahmottamista ja opitun tiedon soveltamista itsenäisesti. Käytävillämme poukkoilee henkilöitä, jotka eivät tiedä, ovatko he siirtyneet uuteen tutkintorakenteeseen vai eivät, jotka ovat omien puheidensa mukaan jo istuneet kandin tutkintoon vaadittavat opintopisteet, eivätkä tajua, miksi heidän olisi pitänyt vielä seurata jotain tutkintovaatimuksiakin... Sattuneesta syystä itseäni ärsyttävät eniten ne opiskelijat, jotka eivät millään ymmärrä, miksi kurssista ei pääse läpi, jos ei hallitse kurssin sisältöä.

Saako ajokortin, jos ei osaa ajaa autoa? Voiko äänestää, jos on päivää vaille 18-vuotias? Voiko yhtä aikaa myöhästyä junasta ja olla sen kyydissä? Voiko ottaa kauhalla, jos on lusikalla annettu?

Tarkoitukseni ei ole olla ylimielinen tai paskantärkeä. Joskus vaan vähän turhauttaa tämä homma.


P.S. Miksi kukaan ei ole kertonut minulle tästä?? Phil Collins -darra pelasti päivän totaalisesti! ;) :)