Pää on tyhjä, takki on tyhjä, enkä jaksa nyt muuta kun tämän:

Meemi Katalta

1) Oletko tyytyväinen ulkonäköösi? Periaatteessa kyllä. Pidän omasta tyylistäni ja vartalostani. Olen kuitenkin tyytymätön painonnousuun (ärsyttää, miks me naiset ollaan tällaisia?), joka on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

2) Mitä muuttaisit ulkonäössäsi? Painoa pois kuutisen kiloa niin olisin aika tyytyväinen. Haluaisin myös paremman ryhdin ja entisen kauniin niskani takaisin! Uiminen on onneksi vähän auttanut.

3) Mitä muut ovat kehuneet ulkonäössäsi? Jos ei lasketa tissikommentteja niin silmiä, käsiä ja sääriä.

4) Meikkaatko päivittäin? Yleensä arkisin joo, viikonloppuisin ja lomalla en juuri koskaan.

5) Perusmeikkisi? Pelkkä ruskealla luomivärillä tehty rajaus, joskus myös ripsaria (Kanebon 38 astetta) ja sipaisu luomiväriä tai rajauskynää kulmiin. Minulla on tummat kulmat, joten niiden maalaaminen ei ole mitenkään must. En käytä meikkivoiteita, koska ne kuoriutuvat tai karisevat päivän mittaan pois ja jättävät jälkeensä hilseilevän ihon. Toisaalta en ole myöskään löytänyt meikkivoidetta, jonka värisävy ei saisi koko naamaani näyttämään vahamaiselta ja epäluonnolliselta. Onneksi atooppisen ihon (ainoa?) hyvä puoli on finnittömyys! Myöskään huulipunia en käytä, ne kuivattavat huulia, ja/tai näyttävät pöhköltä ja epäluonnollisilta muuten kalpeassa naamassani.

6) Hiustesi väri & pituus? Hiukseni ovat tummanruskeat ja hyvin lyhyet. Laihempana tykkäsin vetää kesäksi siilin, nyt viime vuosina en ole tehnyt sitä, koska pelkään näyttäväni ankkamaiselta puntsulta. Pidin muutama vuosi sitten välillä myös pidempää tukkaa, koska sieluni silmin palasin nuoruuteni pitkiin (lapaluiden alle) hiuksiin, ihaniin lettikampauksiin, nutturoihin ja siroihin niskasykeröihin. Todellisuus osoittautui hiirenhäntääkin ohuemmaksi liimaletiksi, josta sai kyhättyä herneen kokoisen nutturan, joka vain korosti huonontunutta ryhtiäni. Ennen suoraakin suoremmat hiukseni olivat myös muuttuneet luonnonkihariksi: pienikin ilmankosteus tuhosi vasta föönatut hiukset ärsyttäväksi lainekasaksi. Kun leikkautin hiukset jälleen lyhyiksi, kampaajani sanoi odottaneensa leikkuulupaa jo kauan!

7) Kuinka usein...

...värjäät hiuksiasi? Kampaajani värjää aina kun leikkaa eli noin joka toinen kuukausi


...peset hiuksesi? Pari kertaa viikossa. Jos herään ja huomaan peilistä, että alkamassa on bad hair day, kastelen hiukset ja sohin ne sormilla kuosiin (lyhyiden hiusten paras puoli).

...käyt suihkussa? Pari-kolme kertaa viikossa, joista yksi kerta on yleensä kylpy. Meillä on sellainen sääntö, että jos menee kylpyyn, toinen tarjoilee sinne jotain toivomusten mukaan, eli kylvyssä käynti on ihanaa (kylpyhuoneessa on myös lukuvalo ja pieni pöytä, johon tarjoilut tuodaan). Koska melkein kaikki ilmeisesti käyvät suihkussa joka päivä, tunnen tarvetta selittää: olen maalta eikä meillä ollut kotona suihkua. Sauna lämmitettiin kaksi kertaa viikossa, ja peseytyminen rajoittui muina aikoina kainalopyykkiin, ajoittaiseen paniikki-hiustenpesuun tai hiusten kastelemiseen lavuaarin päällä. Hiukseni ovat siis lapsesta saakka tottuneet reiluihin pesuväleihin eivätkä rasvoitu nopeasti. Tietty jos käyn jumpassa tai lenkillä, käyn sen jälkeen suihkussa, mutten silti pese hiuksia enemmän kuin pari kertaa/vko.

...kuorit ihoasi? En koskaan, atooppinen ihoni kuoriutuu muutenkin välillä niin ohueksi, että pelkään täytteideni valuvan ulos halkeamista.

...käyt kosmetologilla? Ehkä joku viisi-kuusi kertaa vuodessa? En koskaan käy missään kasvohoidoissa, koska kaikki mömmöt haisevat tukehduttavasti enkä onneksi tarvitse mitään syväpuhdistuksia tai finnihoitoja. Sen sijaan käyn epäsäännöllisen säännöllisesti kestovärjäyttämässä ripseni (yleensä ainakin ennen kesää) ja nypityttämässä kulmakarvani (se sattuu niin hirveästi, etten pysty siihen itse, aivan kuin raajojani revittäisiin irti! Nyt kuulin juuri, että apteekista saa nykyisin puuduttavaa voidetta ilman reseptiä ja aion ensi kerralla varustautua sillä). Lisäksi käyn joskus harvoin (=tapahtunut kerran) kasvohieronnassa, mikä oli ihanaa mutta kallista.

...poistat ihokarvojasi? Sääri-, bikiniraja- ja kainalo-osastoa kuritan kesäisin melkein joka päivä, talvella noin kerran viikossa (eli ennen kuin menen uimaan). Traumatisoiduin teininä Amerikassa karva-aiheesta niin perusteellisesti, että ajan säärikarvat lomallakin, enkä koskaan esiintyisi sukkahousuissa tai hihattomassa topissa karvat ajelematta. Käytän perinteistä höylää ja saippuaa, en mitään koneita, vaha-horror-systeemejä tai vaahtoja.

...käyt solariumissa? En käy. Olen kyllä kokeillut sitä, se on ahdistavaa.

8) Miten pidät hiuksiasi? Hyvin! Sohin niihin aamuisin parissa sekunnissa vahaa tai jotain ja laputan töihin.

9) Miten tukkasi on nyt? ks edellinen vastaus.

10) Rasvaatko ihoasi? Pakko, muuten hilseilisin pois ennenaikaisesti.

11) Tyypillisimmät vaatteesi? Mustat farkut ja joku tunikantapainen, vähintään lantiolle ulottuva vaate.

12) Mitä sinulla on nyt ylläsi? Ruskeat, pellavaiset (miesten) kesähousut, tunika, iso, oranssi kaulahuivi ja mustat lenkkarit.

13) Millaiset alusvaatteet on ylläsi? Mustat

14) Kuinka monet farkut omistat? Alle kymmenet mutta yli viidet.

15) Millaisia kenkiä käytit viimeksi? Ihania, supermukavia, pitkävartisia, ruskeita talvisaappaitani, joiden käytön päätin eilen lopettaa tältä talvelta.

16) Millaista takkia pidit viimeksi? Mustaa puuvillaista kevättalvitakkia, jonka käytön päätin myös lopettaa eilen tältä talvelta ja siirryin farkkutakkiin & villapaitaan.

17) Minkälaisia rintaliivejä käytit viimeksi? Mustia, eikä herranjestas mitään toppauksia, pursun muutenkin yli liiveistäni.

18) Lempikorusi? Tuaregien hopeinen kaulakoru, jonka R osti minulle häämatkallamme. (Kuinka kliseistä! Mutta R ei todellakaan ole koru- saati lahjamiehiä, joten tapaus oli täysin poikkeuksellinen. Ostos ei kuitenkaan liittynyt mitenkään siihen, että matka oli häämatka, vaan siihen, että koru on paitsi todella kaunis, myös täsmälleen minun näköiseni.) Pidän sitä aina, mikä tietenkin rajoittaa muiden korujen käyttöä jonkun verran. Korvakoruja käytän nykyisin harvoin, olen ilmeisesti kehittänyt nikkeliallergian sitten nuoruuteni, jolloin korvissani roikkui aina suuria ja näyttäviä kilkuttimia.

19) Käytätkö kynsilakkaa? Joskus, mutta aina lähes väritöntä sellaista. Kynteni halkeilevat ja liuskottuvat todella helposti, eikä mikään vitamiini tai kalsium vaikuta niihin mitenkään (kokeiltu on). Alkaisin kyllä heti käyttää, jos siihen puuhaan löytyisi Katan tyyliin hyvää seuraa! :-)

20) Lempihajuvetesi? En käytä. Olen hajuherkkä ja suurin osa hajuvesistä saa aikaan oksettavan olon + hengenahdistuksen. En sinänsä inhoa hajuvesiä, mutta useimmiten tuoksu vaan on niin voimakas, että reaktio on tuo, ja jos yrjöttää niin on vaikea samalla ajatella että tuoksuupas tämä hyvältä… Minua ei sen sijaan yhtään haittaa, jos joku käyttää aavistuksenomaisesti jotain hyvää, kevyttä hajuvettä, mutta tällaiset hajuveden käyttäjät ovat valitettavasti äärimmäisen harvassa. Pahin moka on se, että käyttää neuletta ja hajuvettä ja lisäilee (pahimmassa tapauksessa eri) tuoksua joka päivä tai jopa monta kertaa päivässä: neuleeseenhan tuoksu jää niin vahvasti, ettei se aina lähde pesussakaan pois. Ylivoimaisesti tappavimpia ovat kuitenkin (varsinkin aasialaisten) miesten partavedet! Voinette arvata, ettei R:kään roiski menemään minkäänlaista menneniä.

21) Shampoo ja hoitoainemerkkisi? Ostan kaikki shampoot, pesuaineet ja kylpytuotteet Body Shopista siitä yksinkertaisesta syystä, että se on ainoa liike, joka kierrättää pakkaukset. Ainakin täällä Body Shop myös ottaa takaisin tai antaa vaihtaa tuotteen, jonka haju on liian voimakas, vaikka olisin jo käyttänyt sitä vähän, mistä iso plussa!

22) Millaisia sormuksia löytyy sormistasi? Minulla on vasemmassa nimettömässä kihla- ja vihkisormus (hopeaa, hopeaseppäystävän tekemät, toinen leveä, suora ja toinen kivellinen (ruusukvartsi)) sekä etusormessa joltain etnomyyjältä muinoin ostettu hopeasormus. Oikeassa kädessä minulla on nimettömässä kivellinen (punainen granaatti) hopeasormus. En kuulu ihmisiin, jotka iltaisin latovat sormukset yöpöydälle, vaan pidän näitä aina.

23) Tarkkailetko painoasi? Tarkkailen. Tätä edistää high tech –digivaaka, joka tunnistaa vaa’alle astujan ja kertoo vilkkuvalla valolla, onko paino edelliseen punnitukseen verrattuna noussut (punainen valo), laskenut (vihreä valo) vai pysynyt samana (keltainen valo). Aina kun vihreä valo vilkkuu, tulen todella iloiseksi, vaikka kyse olisi kymmenestä grammasta! (Sen sijaan jos vaaka vilkuttaa punaista, sanon sitä yleensä (ääneen) v***un idiootiksi)

24) Viimeisin ulkonäköösi liittyvä kehu, jonka olet saanut? R kehui uutta mekkoani maanantaina. Se oli kivaa, yleensä hän ei sano mitään vaatteistani, vaikka olisin pukeutunut säkkiin (mitä kyllä kieltämättä tapahtuu myös hyvin harvoin).

25) Menisitkö kauneusleikkaukseen? Rasvaimu on käynyt mielessä… ei vaan, en menisi.

26) Minkälainen on meikkipussisi? Pieni pussukka Marimekon taskumekko-pohjakankaasta.

27) Minkä värinen on hiusharjasi? Minulla ei ole hiusharjaa eikä kampaa. Kuten kerroin, sörkin lyhyet hiukseni sormin sopivan näköisiksi.

28) Käytätkö ryppyvoiteita? En. Pidän rypyistäni, varsinkin naururypyistä, joita minulla on paljon, ollut nuoresta saakka.

29) Montako käsilaukkua omistat? Yhden, ostin sen viime vuonna ja tunsin heti vanhentuneeni sadalla vuodella. En käytä sitä juuri koskaan, yleensä olallani roikkuu joku kangaskassi tai olkalaukku.

30) Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja? Ei, mutta tatuointia olen kyllä harkinnut. En kuitenkaan ikinä ottaisi tatuointia paikkaan, jossa se rupsahdettuani muistuttaisi minua siitä, etten enää ole nuori ja kimmoisa.


Bonuskysymys lukijoille: kuinka montaa nämä asiat yhtään kiinnostivat? :-D