Huh, olipa reissu! Ensin 4,5h lentokoneessa, sitten viisi tuntia odottelua ja 14 tuntia lentokoneessa. Inhoan lentämistä, joten matka oli aika tuskaa, enkä saanut jälkimmäisellä lennolla kovasta yrityksestä huolimatta nukuttua juuri lainkaan. Satuin onneksi istumaan oikealla (eli vasemmalla) puolella konetta ja istuin viimeiset pari tuntia suu auki ihailemassa maisemia. Saavuin kaiken tämän seurauksena Santiagoon totaalisen väsyneenä, mutta muuten kyllä ihan hyvällä mielellä - oli ihan sama, missä olin, kunhan se ei ollut lentokone!

Santiagossa ehdin sitten käydä syömässä, hankkia eväät ja ostaa kännykkään* chileläisen simkortin ennen kuin siirryin kahdeksaksi tunniksi bussiin. Bussi oli helatorstain ja pitkän viikonlopun takia avan täyteen myyty ja minä matkapahoinvoinnin harrastaja pääsin kaksikerroksisen bussin yläkertaan toiseksi viimeiseen penkkiin vessan viereen... Onneksi bussi oli ilmastoitu ja minulla matkapahoinvointilääke mukana, joten selvisin hengissä. Taaskin jaksoin ekat pari tuntia ihailla maisemia (istuin taas sattumalta juuri sillä puolen bussia, josta Andit näkyivät ja yläkerrasta tietenkin näki hyvin) ja loppumatkan sainkin sitten riemukseni nukuttua.

Matka kesti yhteenä noin 40 tuntia ja kyllä tuntuikin siltä. Olin perille päästyäni (klo 22.30 paikallista aikaa, 5.30 Suomen aikaa) niin tööt, että pienen iltateen jälkeen nukuin kahdeksan tuntia ja onnistuin heräämään aikaerosta huolimatta aivan normaaliin Chilen aamuaikaan. :-)

Nyt olemme aamupalalla, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan uuteen kotikaupunkiini. Ilma on kostea yön sateen jälkeen ja lämpötila lienee jossain 15-20 asteen tienoilla. Santiagossa oli kuuma, varmaan hieman alle 30 astetta lämmintä, mutta täällä etelässä on paljon viileämpää.

Kiitos vielä kaikille kommentoijille, kirjoittelen varmaan nyt sitten kuitenkin ainakin jotain :-)

 

*) Äkkäsin viimeisenä Suomen-päivänä onneksi hyvän tarjouksen, josta sain 3G-puhelimen halvalla - täällä Chilessä ne eivät ole halpoja enkä halunnut joutua ostamaan halvinta epänokiaa kuten R... Muutenkin oli erittäin kätevää, että mukana oli puhelin, joka toimi heti.