Tänään oli mukava päivä. Mihinkään ei ollut kiire mutta ehdin saada aikaan kaikenlaista. Nousin aamulla joskus kymmenen (?) maissa ja laittelin sämpylätaikinan juuren (noin 7 dl vettä, pala hiivaa, reilu puoli litraa vehnäjauhoja, loraus siirappia) tulolleen. Sitten joimme rauhassa aamukahvit ja luin lehden. Tunnin kuluttua taikina kupli ja näytti tältä:

IMG_0014

Lisäsin suolaa, kourallisen (auringonkukan, kurpitsan ja pinjan) siemeniä, lorauksen oliiviöljyä ja jauhoja sen verran, että sain alustettua taikinasta kimmoisan pallon:

IMG_0018

...joka puolestaan tunnin päästä näytti tältä:

IMG_0024

..ja siitä tunnin päästä tältä:

IMG_0027

Sitten reipas lenkki talvisessa maisemassa, kuuma suihku ja pieni käsityöisku. Olen nimittäin pitänyt iPodiani nyt pakkasilla parittoman rukkasen sisällä, mutta tänään päätin tehdä sille oman lämpöpussin. Vuori on fleeceä (ja minun sormenpääni verillä kun olen sille allerginen ja tuota sydäntä piti väännellä ja käännellä ja ommella käsin...) ja itse kangas pala erästä entistä pöytäliinaa.

iPodin makuupussi

Tuo vieressä oleva outo pupuheijastin on tarkoitettu hihamerkiksi, jonka ajattelin antaa sisäpiirin vitsinä eräälle ensi viikonloppuna syntymäpäiviään viettävälle henkilölle. Kangas on samasta pöytäliinanjämästä, pupukuvio on ommeltu koneella vapaalla kädellä heijastinkankaalle ja tikattu kiinni aluskankaaseen. Tämmöisiä meikäläisen käsityöt aina on, epämääräisiä sekoiluja jostain jämistä.

Sitten vielä muutama kuva, jotka teki mieli ottaa kun oli vaan niin kauniita värejä. (tulppaanejahan saa ostaa, jos on siivonnut!)

IMG_0012

Sukat kutoi äiti, matot minä:

IMG_0011 IMG_0009