Kylläpä väsyttää! Nämä kahdeksan aamut on kaameita ennen joulua. En mielestäni erityisesti reagoi valon vähyyteen enkä kärsi mistään pimeysmasennuksesta, mutta se on myönnettävä, että aamuisin on kyllä pirun vaikea päästä sängystä ylös ja timminä töihin!

Ranskalainen kollegani lähti viime viikolla ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa Lappiin. Nauroimme vedet silmissä, kun kuvittelimme lauman Erasmus-opiskelijoita lumettomassa laskettelukeskuksessa vesisateessa, keskellä ihania maisemia, joita ei näe, koska on pimeää kun ämpärissä*. Matkalla oli kuitenkin kuulemma ollut hienoa, luntakin oli.

Yllättävintä matkakertomuksessa oli opiskelijoiden kännäys: kaksi sairaalakuntoon, muutama mökki päreiksi ja hupimielessä turhaan tehty palohälytys (joutuvat maksamaan palokunnan tulon ties kuinka monen sadan km päästä)... Niinhän hesarissakin taannoin arveltiin, että eurooppalaiset juomatavat tulevat yhä useammin täältä Pohjois-Euroopasta...?

*) Siellä ei muuten edes ollut pimeää, eivät kuulemma huomanneet eroa tänne lainkaan(?). Kuitenkin paikka on puolisentoista tuntia napapiiriltä koilliseen, eikös siellä pitäisi olla jo lähes täysi kaamos? Viisaammat, valistakaa tyhmää!