..jo vaikka missä kiertänyt vitsi tietokoneista. Ei paljoa naurattanut äsken, kun viidestätoista koneesta vain pari toimi niinkuin pitäis. Näin siitä huolimatta, että koneisiin on just kloonattu samat ohjelmat. Paitsi että koneiden työpöydät ja pikakuvakkeet on (tietenkin) aivan erilaisia keskenään, myös koneiden ja varsinkin itse ohjelmien valikot ovat keskenään erilaisia. Eli kun näytän tykillä että menkää tästä tänne ja valitkaa tämä jne, niin puolet porukasta sanoo että häh, ei mulla oo tollasta valikkoa ollenkaan... Sitten kun pyytää sinänsä très avuliaan atk-avun hätiin, niin nekin voi vaan ihmetellä että no voi hyvänen aika, kun tän ohjelmanhan pitäis olla kaikissa koneissa kyllä ihan sama. Joo ja niitten mikkienkin pitäis toimia ihan samalla tavalla ja volumet ja äänitystasot pitäis voida säätää samasta paikasta samalla tavalla, mutta kun ei vaan voi, tällasta tää nyt on, eipä me osata tolle mitään tehdä.

Tällasta tää nyt on? Mitäs jos minä sanoisin opiskelijoille, että joo tiedän teillä on niissä tuoleissa yksi jalka poikki mutta sille ei just nyt mahda mitään. Tai että joo ikävä juttu, mutta tuntemattomasta syystä tätä tuntia ei nyt voi lopettaa, eli me jäädään kaikki nyt tänne luokkaan eikä kukaan saa tehdä odotellessaan mitään järkevää.

Että sitä minä vaan ihmettelen että mites sitten suu pantais. Nyt näytän itse tyhmältä kun sanon yhtä ja kaikki joutuu tekeen sitä toista mitä sattuu pystymään just hänen koneellaan tekemään, jos siis osaa, sillä aikaa kun puolet porukasta istuu tattina ja ihmettelee että mitä mä nyt sit teen kun toi eka juttu ei onnistunu. Ja sehän nyt on selvää että oppilaskoneiden ohjeet on englanniks ja suomeks sekasin, kun taas minä näytän tykillä kätevästi ruotsinkielistä versiota. Lopulta tehtiin aamupäivän ääntämisharjoitukset niin, että jokainen vaan äänteli ilman mitään kuulokkeita ja minä kiersin siellä yleisessä sekamelskassa kommentoimassa sitä mitä satuin kuulemaan.

Ja minä kun olin todella nähnyt hurjasti vaivaa tämän kurssin eteen. Enemmän kun se, että itse vaikutan ääliöltä, harmittaa kuitenkin se, että ne opiskelijat, jotka todella voisivat saada paljon apua tältä kurssilta, eivät nyt uskaltaneet tuolla muuta kun piipittää ujona leukaansa.

Turhauttavaa on understatement.

EDIT klo 16.16:

Ilmeisesti atk-heppuleilla on jossain salaisessa alalaatikossa oikeasti vihaisten humanistien varalta piilossa Taika-Jimin maaginen ele -hanskat? Sillä aikaa kun kävin syömässä, yksi aamuisista jäpöistä oli käynyt 'säätämässä' jotain luokassani, ja *maaginen ele* : äänitys onnistui, mikkien volumea pystyi säätämään ja valikotkin olivat kummasti yhdenmukaistuneet!

Käykääpäs tekin täällä kuuntelemassa ja jos haluatte ja saatte luurit ja mikin niin äänitelkää omaa ääntelyänne vertailumateriaaliksi! (Vihje: naisten kannattaa valita naislukija!)

EDIT klo 16.24: Vai ei muka linkit toimi?? HAH!

 T. Phoenix-lintu