Otsikon sanoilla alkaa I.Trägårdhin kirja Viisaasti viehkeäksi, kauniiksi kotoisin keinoin (1955), josta ajattelin jakaa muutaman hyvän neuvon myös teille, rakkaat lukijat. Ensiksi kuitenkin hyvät uutiset: kenenkään ei enää tarvitse olla ruma tai hoitamaton, sillä kaikilla on samat mahdollisuudet tehostaa parhaalla mahdollisella tavalla itseänsä ja ulkomuotoansa: tarvitaan vain hyvä terveys ja ripaus tervettä itseluottamusta!

Arkisen viehkeyden perustana on kauneudenhoito-ohjelma, jota noudattamalla pääsee jo pitkälle:


kauneudenhoito

Yleinen hygienia on naisille erittäin tärkeää. Viisas nainen ei laiminlyö "vatsanpohjan" säännöllistä pesua useita kertoja vuorokaudessa, eikä koskaan unohda käyttää hikoiluainetta! Vaikka aktiivisuus on naiselle hyväksi, myös lepo on tärkeää. Naisen pitäisi aina muistaa levätä hetkinen keskellä päivää. Se sujuu parhaiten rentoutuneena pää alaspäin tarkoitusta varten suunnitellulla kauneuslaudalla:Kasvot ovat kuin naisen käyntikortti, joten niistä on pidettävä hyvää huolta. Hellävarainen kasvohieronta auttaa säilyttämään nuorekkaat, juonteettomat kasvot:naama

Muistakaa kauneudenhoito-ohjelman mukainen säännöllinen kasvonaamio:


Omista kasvoista huolehtiminen kannattaa, tulettehan itsekin iloisemmaksi nähdessänne peilistä raikkaat kuin kalpeat ja kelmeät kasvot! Nypityt kulmat antavat kasvoille kauniin kehyksen, ja irtokarvat "nenän juuresta" tulee poistaa pihdeillä nykäisemällä. Kuten ylemmästä kuvasta voitte päätellä, tulee make-upin olla paitsi huolella tehty, ennen kaikkea luonnollinen - vaaleaveriköt, ruskeatukkaiset ja punatukkaiset eivät koskaan saisi käyttää mustaa mascaraa tai kumakynää!

Koska moni teistä lukijoistakin saattaa elää varsin kiireistä elämää, paljastan teille tässä, miten tulette kauniiksi puolessa tunnissa:

1. Ottakaa ensin esille kaikki, mitä panette yllenne: alusvaatteet, sukat, puku, lisätarpeet jne.
2. Poistakaa nopeasti mahdollinen kynsilakka.
3. Jos hiukset vaikuttavat likaisilta, kietokaa hiusharja sideharsoon tai vanhaan nylonsukkaan, kostuttakaa se kölninvedellä ja harjatkaa hiuksianne voimakkain vedoin. Jos tukka käsittelyn jälkeen "roikkuu", kiinnittäkää se rullille neulojen avulla.
4. Puhdistakaa kasvot puhdistusvoiteella ja kasvovedellä.
5. Rientäkää suihkuun tai kylpyyn, mutta älkää unohtako suojata hiuksianne uimalakilla! Lopuksi ottakaa jääkylmä suihku ja hangatkaa koko kehoanne voimakkaasti kylpypyyhkeellä, johon olette kaatanut hieman kölninvettä. Muistakaa hikoiluaine!
6. Sivelkää kasvoillenne kasvonaamio ja kynsiinne kynsilakkaa, ennen kuin heittäydytte vuoteellenne 10 minuutiksi hauteet silmillänne. Rentoutukaa perusteellisesti.
7. Ennen kuin vedätte puvun yllenne, laittakaa huolellinen makeup; juhlallisempaan tilaisuuteen sivelkää hieman enemmän punaa poskillenne kuin arkipäivisin.
8. Kun makeupinne on valmis, upottakaa kasvonne nopeasti kylmään veteen ja painelkaa sitten varovasti kasvojanne kasvopyyhkeellä. Näin makeuppia ei tarvitse parannella illan mittaan!
9. Nyt onkin jäljellä hiusten kampaus ja hajuvesi, joka päättää kauneuspuolituntisenne.

Älkää unohtako illan mittaan räpytellä silmiänne, niin ne näyttävät kirkkailta!