Valvo aamuviiteen viiltävän ja jyskyttävän migreenin kanssa märkä pyyhe pään ympärillä. Nuku kaksi ja puoli tuntia, syö yliannos särkylääkettä, horju suihkuun ja pue nopeasti, avaa ovi kotikäynnille tulleelle sosiaalityöntekijälle. Tarjoa kahvia, pidä silmät auki ja vaikuta normaalilta, vaikka ohimoilla jyskyttää ja kattovalo häikäisee sietämättömästi. Kiiruhda töihin yhdeksäksi, pidä tunnit puoliunessa, näkökenttä sekavana mössönä ja muisti pätkien. Käy välillä syömässä pahaa ruokaa ruokalassa ja jatka samaan malliin. Nappaile välillä lisää lääkkeitä, joilla pahin kipu turtuu pois. Istu näyttöpäätteen edessä vielä viiteen ja mene sitten Asahitunnille, jonka aikana näkö vihdoin kirkastuu, sydän lakkaa hakkaamasta tuhatta ja sataa ja jyskytys ohimoilta häviää.

Jatka työntekoa ja lähde kotiin vasta, kun nälkä kurnii sinut melkein kumoon. Ryntää keittiöön mielessäsi pikapasta-hiilihydraattipommi. Suorita major ryhtiliike ja todista itsellesi, että myös terveellisen herkun saa valmiiksi vartissa, kas näin:

Laita kattilan pohjalle öljyä ja murenna sekaan pari-kolme chilipalkoa siemenineen. Hauduta hiljaisella tulella, pilppua sillä välin reiluiksi palasiksi sipulia ja valkosipulia ja lisää ne öljyyn. Kuullota sen aikaa, kun huuhdot siivilässä pari-kolme desiä punaisia linssejä. Valuta linssit ja lisää ne kattilaan, sekoita ja lisää noin kolme kertaa linssien määrä vettä ja aimo pötkäle tomaattipyrettä tuubista. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia, minä aikana pilppua sekaan jääkaapista löytämiäsi jämiä: puolikas paprika, kourallinen kirsikkatomaatteja, iso, makea omena ja aimo möhkäle vuohenjuustoa. Lisää vielä reilusti voimakasta, keltaista currya. Ota keitos liedeltä ja soseuta se nopeasti sauvasekoittimella.

Ota esiin kauniit pikkukulhot, raikasta juotavaa ja R (jos R:ää ei ole saatavilla, käytä muuta hyvää seuraa). Tarjoa ihanan tulinen ja suloisesti takapotkiva keitto höyryävän kuumana turkkilaisen jugurtin kanssa.

Huokaise ja totea, että elämässä on loppujen lopuksi hyviäkin hetkiä.