Pala maata, vanha puutalo ja tervehenkinen maalaiselämä oli ollut kaupunkilaisperheen haave jo kauan. Asuntoesittelyssä voiton vei kuitenkin laitakaupungilta löytynyt päällepäin huonokuntoinen puutalo-osake, jonka viehätystä lisäsi hinta: tässä se on, uusi, oma koti!

Jo asunnon ulko-ovi on hurmaavan hatara ja huonossa maalissa; mikä voisikaan paremmin viestiä vanhan talon haurasta henkeä? Ulkoeteisen hulvatonta tunnelmaa lisäämään tuotiin edellisessä asunnossa kirjahyllyinä toimineet, höyläämättömästä laudasta tehdyt tikkuiset varastohyllyt, jotka rennosti pursuavat sekalaista tavaraa työkalupakista kukkaruukkuihin. Tila on kokonaisuutena ahdas ja kapea. Tätä vaikutelmaa korostamaan seinän yläosaan kiinnitettiin erikokoisista laudanpätkistä kyhäillyt lisähyllyt, joista roikkuvat tavarat siellä täällä läpsivät normaalimittaistakin
tulijaa leikkisästi  kasvoihin. Oman osansa eteisen jännittävästä retrohengestä luovat ovet : niitä eteisistä tai eteisiin johtaa peräti kuusi!

Keittiössä lähdettiin siitä, että vanhaa ja huonoa säilytetään niin paljon kuin mahdollista. Niin muovimatot, viehättävästi ryttyyn tapetoidut seinät, edellisen omistajan nokkelasti puukuvioidulla muovilla päällystyttämät kokopuiset kaapinovet kuin oivaltavasti muihin tasoihin nähden erikorkuiseksi sommiteltu tiskipöytäkin jätettiin paikoilleen.

916163.jpg 916164.jpg

Huoneen ilmettä raikastamaan pariskunta päätti sijoittaa sinne myös osia kirjahyllystä, vanhan puusohvan ja täysin muuhun värimaailmaan sopimattoman suurehkon arkun. Jotta keittiön tunnelma pysyisi kuitenkin hengeltään yhtenäisenä, nuoripari vaalii arjessakin elämisen jälkiä tässä kotinsa sydämessä:

915956.jpg

Olohuoneessa savuttavine takkoineen on vanhan ajan henki; jatkuvasti kaatuileva vanha kannettava tietokone ja digiboksiton televisio luovat aivan omanlaisensa tunnelman tähän avaraan  tilaan, jonka sisustuksen viimeistelevät huolellisesti mietityt, taideteoksenomaiset asetelmat :

915977.jpg

916004.jpg

Makuuhuone on asunnon helmi. Sen tunnelmalliset kohotapetit (3 erilaista!) ja styroxkatto henkivät epätrendikästä 80-lukua, jota vain asiantuntija osannee arvostaa:

916162.jpg
916173.jpg

Makuuhuoneen intiimin rauhallista ja puhdashenkistä sisustusta hillitsevät pienet, harkitut yksityiskohdat, joiden avulla on onnistuneesti vältetty liika museomaisuus:

915970.jpg

915963.jpg

Näennäisen huolettomasta tyylistä huolimatta asunto on täynnä huolella mietittyjä ratkaisuja. Esimerkkinä arvokas antiikkinaamari, jonka ripustus valaisimen eteen on toteutettu kekseliään hienovaraisesti:

916538.jpg

Tässä talossa ei vielä ole lasta, mutta kun nuoripari päättää aikanaan sellaisen hankkia, löytyy vesselillekin varmasti oma, virikkeellinen tilansa!


916165.jpg


Inspiraatio: "Keittiöstä tehtiin huonekalun omainen, aivan kuin itsenäinen objekti. Näin se ei ole yksiselitteisesti keittiö." Koti ja Keittö 10/2007