Muutama kommentoija on kysellyt, milloin lähdemme hakumatkalle, kun mainitsin jo lentoliputkin. Ne meillä tosiaan jo oli, ja paljon muitakin suunnitelmia. Meidän lentelymme on kuitenkin valitettavasti toistaiseksi peruttu.

Sen sijaan, että oikeuden jo kertaalleen virallistama adoptio olisi ministeriössä vahvistettu kuten yleensä, meille on täysin käsittämättömästä syystä annettu uusi oikeudenkäyntipäivä. Emme tiedä, mitä se tarkoittaa. Voi olla, että tällä kertaa adoptio virallistetaan "oikeasti" (??) tai sitten ei. Kaiken kukkuraksi meille annettu oikeudenkäyntipäivä on yleinen etiopialainen vapaapäivä, jollaisena mitään istuntoja ei tietenkään oikeasti pidetä. Tämän byrokratian kanssa ei mistään asioista neuvotella eikä viranomaiselle sanota, että hei, tässä näyttäisi olevan virhe. Ei myöskään ole odotettavissa, että saisimme asiasta mitään lisätietoja missään vaiheessa.

Meiltä, tai ainakin minulta, on nyt voimat kerta kaikkiaan loppu. Ne loppuivat siihen, kun sain jo kaksi kertaa lentoja siirrettyämme tietää tämän pikku käänteen ollessani matkalla työhuoneestani luentosaliin kertomaan opiskelijoilleni, että olen jäämässä kolmen päivän päästä vanhempainvapaalle.