Jemoryltä tuli tällainen haaste, johon oli ihan pakko tarttua:

Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua, ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.

1.    Kohtaa itsesi ilman ruoskaa. Peruskurssi naiselle, joka haluaa kelvata itselleen. (Jemoryn kurssitarjonnasta: toivottavasti mahdun vielä mukaan!) [luin muuten kurssin nimen ensin "Kohtaa itsesi ilman ruokaa" ja ehdin jo innostua siitäkin...]

2.    Kohtaa itsesi ilman ruoskaa II. Jatkokurssi naisille, jotka jo mitenkuten kelpaavat itselleen, mutta salaa silti uskovat, etteivät kelpaa toisille, ja jos kelpaavatkin niin vain sattumalta, säälistä, väliaikaisesti tai vain jos laihduttavat…

3.    Viisu, viini- ja virkkuukurssi. Tule harrastamaan käsitöitä, laulua ja viinejä rentoon seuraamme! Istumme iltaa nojatuoliringissä, teemme helppoja käsitöitä, laulaa luikautamme välillä yhdessä vaikkapa tutun maakuntalaulun, työväenlaulun tai virren ja maistelemme kohtuudella viikon teeman mukaisia viinejä. Täällä voit rauhassa kysyä viikko toisensa perään, miten se nurja silmukka neulottiinkaan, miten Herraa hyvää kiittäkään körttiversio menee tai mitä siitä viinin väristä pitikään päätellä! Tahtia ei haittaa, vaikka kesken olisi sama sukka koko vuoden tai tuotannossa olisi jo kolmas saman käden lapanen peräkkäin. Käsityöekspertit tai solistisesta laulajanurasta haaveilevat älkööt vaivautuko. Jos maailmasta löytyy mies, joka pystyy tekemään kolmea asiaa yhtä aikaa, tervetuloa mukaan!

4.    Sammakkoperspektiivistä päivää! Tule kuuntelemaan, kun arkipäivän ammattilaiset kertovat työstään. Tapaat kurssin aikana ainakin copywriterin, IT-insinöörin, urologin, palomiehen, puheterapeutin, patologin, putkimiehen, omaishoitajan, lentokapteenin, munkin ja hyönteistutkijan, joilta voit kysyä mitä haluat! Halutessasi voit itsekin kertoa omasta ammatistasi.

5.    Kolataan Perttiä! Opi pelaamaan helppoja ja hauskoja korttipelejä kuten shanghaita, rommipelejä, tuppea, canastaa, kingiä ja bismarckia. Emme pelaa rahasta vaan pelaamisen ilosta, pelin suolana kevyt kenttä... öh...huumori ja reipas mieli. Korttipelikarkit sallittuja.

6.    **** på andra inhemska. Tällä kurssilla otamme kaiken irti kaksikielisyydestä! Kuulet alustuksia oman kotikaupunkisi historiasta, kulttuurista ja taide-elämästä toisella kotimaisella kielellä, sen jälkeen keskustellaan aiheista på båda inhemska språk.

7.    Keittiössä tuoksuu ja soi. Kurssille otetaan 20 eri kulttuurista kotoisin olevaa ihmistä (maksimi 2/maa/alue), joista jokainen alustaa vuorollaan yksin tai ystävän kanssa oman maansa ruokakulttuurista ja musiikkiperinteestä. Valmistamme joka kerta yhdessä jotain syötävää ja joko kuuntelemme musiikkia tai musisoimme yhdessä. Pyrimme siihen, että jokainen osallistuja osaa ainakin vähän suomea, ruotsia tai englantia, tarvittaessa osallistujat tulkkaavat toisilleen.


Bonuksena kurssi, jolle en itse halua osallistua (enkä varsinkaan opettaa sitä), mutta viimeisten kymmenen vuoden työkokemuksen perusteella moni opiskelijoistani haluaisi!

8.    Opi ranskaa itsestään! Kielikurssi niille, jotka inhoavat vaivaannuttavia ääntämis- tai keskusteluharjoituksia, hankalia kuullunymmärtämistehtäviä, turhaa kieliopin pänttäystä ja ihmiskontakteja. Tällä kurssilla saat vapaasti katsoa pulpettiin koko ajan, mitään ei tarvitse sanoa ääneen, kotitehtäviä ei anneta, kaiken materiaalin saa valmiina eikä kukaan kysele, mitä kuuluu! "Oppimisen" iloa!


Haastan Salanimen, Oharin, Pullan (joka on jo haastettu, mutta silti), Katan ja Maurelitan.


P.S. Jos joku teistä rakastaa sanoja ja haluaa viettää vuorokauden koneella sana-assosiaatioiden parissa, menkää tänne! Kamalan ja ihanan koukuttavaa! Jos sinulla taas on muutakin elämää tai vaikkapa töitä tiedossa lähivuorokausiksi, ÄLÄ MENE! Pyydän jo etukäteen anteeksi niiltä, jotka kuitenkin menevät... (ohjeet täällä (scrollaa vähän alaspäin), edistymistä voi seurata täällä)