Tuhoisa tulipalo tällä suunnalla sai paitsi ystävällisen lukijan, myös sukulaiset toisella puolen maapalloa ottamaan yhteyttä. Kiitoksia huolenpidosta, mutta meillä ei ole hätää, vaikka R huomasikin eilen, että yläkerran käytävän palovaroitin on (ilmeisesti) varastettu.

Luin sitten itsekin paikallislehdestä tästä tapahtumasta, joka kyllä töissäkin jo puhutti (yksi työkaveri oli ennen asunut ko talossa ja toinen ajanut illalla ohi talon jo palaessa). Tapaus on epäilemättä traaginen, mutta silti paikallislehden uutisointi huvitti: silmiini nimittäin osui täsmälleen yhtä isoilla kirjaimilla otsikoitu toinen uutinen muutama sivu tulipalouutisen jälkeen: Kynttilä juuttui oravan päähän hautausmaalla! Esimerkiksi uhkaavat ennusteet merenpinnan kohoamisesta metrillä seuraavan sadan vuoden sisällä oli uutisoitu aivan pikku-uutisina oravan kurjaan kohtaloon verrattuna. (Huolestuneille lukijoille tiedoksi: kurre selvisi ahdingostaan, kun paikalle sattunut ystävällinen mieshlö nappasi hautakynttilästä kiinni ja hätäänynyt orava sai kiskottua itsensä sen sisältä pois. Tähän tarvittiin kolme kiskaisua.)

Viikko on ollut ahdistavan kiireinen ja koska nyt tuntuu uhkaavasti siltä, että pääni palkitsee stressin upottautumalla migreeniin, taidan painua peiton alle ja kokeilla uusien migreenilääkkeiden tehoa.