Seuraavassa matkakertomus osa 3 eli makupaloja Pariisista. Toivottavasti tämä ei nyt taas aiheuta leveilyongelmia joidenkin näytöillä, laitan varalta kuvat vähän pienempinä tällä kertaa! Vähän kyllä kismittää se, että ne näyttävät sitten niin huonolaatuisilta... :(

178288.jpg
Intohimoni eli kirpputoreilla ramppaaminen onnistuu hyvin Ranskassakin! Niille, joiden mielestä Suomen kirppareilla kiskotaan rahaa vanhasta Arabiasta, kerrottakoon, että Ranskassa tämä ilmiö kukkii aivan eri sfääreissä. Varsinkin vanhat bolit eli kulhot, joista juodaan aamulla kahvi/kaakao, ovat arvossaan; aivan haljenneestakin kulhosta pyydettiin leveän hymyn säestyksellä 30-40 euroa! Vaikka joillakin myyjillä ovat sekä hinnat että itsetunto napoleon-luokkaa, halvallakin täältä löytää kaikenlaista.

178286.jpg
Minusta tuo limenvihreä valurautapata olisi sopinut oivasti oman mustan patamme seuraksi, mutta R kieltäytyi ehdottomasti kantamasta sitä Suomeen... Miehet! (Toisaalta, eräskin  Hanneli Järvenpäästä olisi sitten loppuikäni yrittänyt kinua pataa itselleen, joten säästyinpähän siltä ininältä)

 178298.jpg
Illalla, kun kävelimme Seinen rantaa kotia kohti, saimme totisesti huomata, miten paljon nämä entiset sillanalusjengien remupaikat ovat siistiytyneet. Muutaman kymmenen metrin välein sijoitetuissa syvennyksissä oli jos minkälaista tanssi-, teatteri-, musiikki- ynnä muuta toimintaa. Todennäköisesti Paris Plage -tapahtuma tosin toi paikalle poikkeuksellisen paljon väkeä jo alkuillasta.

178313.jpg
Sattumalta osuimme kävelyretkellämme myös tänne: heppu, jonka mukaan katu on saanut nimensä, kehitti Pariisin jätehuoltoa niin, että hänen nimensä jäi historiaan muutenkin kun tälle kadulle: poubelle= roska-astia, likasanko.

178315.jpg
Joskus suuret asiat näyttävät pieniltä vielä suurempien asioiden rinnalla.

178325.jpg
Palais Royalin puistonpenkillä oli lokoisaa levätä hetki.

178328.jpg
Väkisinkin tulee mieleen, että tämän tyypin tekisi oikeasti mieli välillä vähän mätkäistä!
178331.jpg
...ja pakkohan tämäkin kuva oli ottaa! (suom. hyvien/kilttien lasten katu)

Jos haluatte tietää, mitä muuta minulle kuuluu, niin osaan nyt käyttää uutta opintotietojärjestelmää! Taitoni kehittyvät varsinkin öisin, koska olen viimeiset pari yötä unissani tehnyt erilaisia hakuja tietokannasta mitä erilaisimmilla parametreillä. Voi, kuinka ihanaa onkaan herätä aamulla silmät valmiiksi verestäen siitä, että on koko yön tuijottanut näyttöpäätettä -unissaan! Oisko ittestäs kivaa?

Onneksi en oikeasti ole hallintohenkilö
(anteeksi jo valmiiksi kaikille hallintohenkilöille, minä vaan en ole oikea ihminen sille alalle! Uskon kyllä, että senkin työn voi kokea palkitsevana. kai.) ja pääsen muihin hommiin, kunhan tämä viikko loppuu.