Tällaiseen meemiin minut haastoi Tosikko.

Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Kun luin tämän haasteen, minulla oli päälläni harvinaisen paljon. Siis harvinaisen paljon ottaen huomioon, että olin sisätiloissa. Satuin olemaan kaukana maalla vanhempieni luona, ja koska pakkasta oli reilut -30 astetta ja suurehkossa, kaksikerroksisessa talossamme on vain leivinuunin päällä olevan vesisäiliön avulla toteutettu kiertovesilämmitys, se ei kovalla pakkasella pidä koko taloa kovin lämpimänä. Istuessani yläkerrassa koneen äärellä päälläni oli:

-alushousut, sellaiset mustat minishortsimalliset, ei mitään pitsejä tai rusetteja, pitkät alushousut (vastustan ehdottomasti sanaa pitkät kalsarit, naisilla ei ole koskaan kalsareita!), lyhyt- ja pitkävartiset puuvillasukat, villasukat, verkkarihousut ja kevyet toppahousut.

-mustat juoksurintsikat (ei kai tarvii kertoa kuppikokoa? sanotaan että riittävä.), kaksi pitkähihaista puuvillapaitaa, musta ja sellainen tilkuista tehty batikkihörhöilymonivärinen, ruskea puuvillavillatakki (näin minä aina sanon ja aina joku sanoo, että se on puuvillatakki, mutta kun mun mielestä villatakki on vaatekappaleen nimi (vrt. housut, paita, hame jne) eikä vielä tarkoita, että myös materiaali olisi villaa...), iso, poltetun oranssi puuvillainen kaulahuivi.

Anteeksi, mutta en jaksa haastaa ketään muuta, niin monet olivat jo vastanneet enkä jaksaisi linkittää...

Seuraavaksi rikon kaikkia sääntöjä vielä enemmän ja varastan meemin (rehellisenä sentään kerron, että varastin tämän Ilonalta):

1. neljä työpaikkaa, jotka minulla on ollut elämäni aikana


talonmies, tarjoilija, viestintäassistentti, opettaja

2. Neljä elokuvaa, jotka voin katsoa uudestaan ja uudestaan

En oikeastaan koskaan ole tuntenut halua nähdä samaa elokuvaa kahta kertaa. kääkäti kääk. Olen asunut jo liian kauan paikkakunnalla, jolla on surkea elokuvatarjonta, eli en koskaan edes näe mitään elokuvia. Sitäpaitsi nyt kun yritän miettiä tätä, mieleeni ei tule ylipäätään yhtään elokuvaa... No jos on pakko, voisin kuvitella suostuvani katsomaan uudelleen Arvottomat, Näkymättömän Elinan, Wallis& Gromitit ja... höh, tiedänkö edes enempää elokuvia? Olisitte kysyneet teatterista!!


3. Neljä paikkaa joissa olen asunut


Tämä paljastaa aika paljon minusta, joten en kerro paikkakuntaa vaan asumisesta muuten:
Lapsuuteni asuin talvet pienen kyläkoulun opettajanasunnossa (3h ja keittiö jossa isä, äiti, kuusi lasta, koira ja kissa), kesät luonnonkauniilla sisäjärven saarella sijaitsevassa suuressa maalaistalossa, molemmat
Itä-Suomessa.Teininä asuin vuoden Ameriikassa länsirannikon pienen kaupungin esikaupunkialueella isossa talossa, jossa minulla oli kokolattiamatolla vuorattu oma huone, oma kylpyhuone, king size sänky, sähköpeitto ja kova koti-ikävä. Opiskeluaikana asuin Keski-Suomessa 20 neliön vuokrayksiössä ensimmäisen mieheni kanssa. Suihkua (tosin käytimme vessan alapesusuihkua) tai saunaa ei ollut, jääkaappi oli olohuoneessa ja rikki, mutta tyytyväisiä ja onnellisia oltiin, asunto oli sentään halpa ja keskustassa! Myöhemmin asuimme bussimatkan päässä yliopistolta tilavassa rivitalokaksiossa (edelleen mallia vuokra), jonne tukehduimme ja jossa riitauduimme naapurien kanssa ruohonleikkuusta ja lumitöistä. Sieltä muutimme pois niin pian kuin pääsimme, ja jos se minusta riippuu niin rivitalossa en asu enää ikinä. Nyt asun armaani kanssa puisessa pienkerrostalossa lähellä työpaikkaani. Neliöitä on 56, huoneita kaksi ja keittiö, joka onneksi on tilava. Lisäksi meillä on oma sisäänkäynti (yläkertaan), aika iso ulkoeteishalli, kaksi sisävarastoa ja pyörä(entinen halko-)vaja. Talossa on ollut alunperin puuvillatehtaan työntekijöiden hellahuoneita, meidänkin asuntomme on yhdeistetty kahdesta sellaisesta. Se on pian satavuotias mutta suhteellisen hyväkuntoinen ja ennen kaikkea kaunis. Tämäkään asunto ei ole oma.

4. Neljä tv-ohjelmaa joista pidän


Tämä vaikuttaa nyt siltä, että olen todella pinnallinen ihminen, mutta se johtuu vain siitä, että televisiosta tulee vain niin huonoja ja pinnallisia ohjelmia. Jos sieltä tulisi laadukkaita kulttuuriohjelmia ja hyviä dokumentteja (meillä ei näy teema), katsoisin tietenkin vain niitä. Niin ja siis tämä on lista ohjelmista, joista pidän, en siis välttämättä edes katso niitä! Here goes: Tehis, Kotikatu, Täydelliset naiset, Lehmän vuosi

5. Neljä paikkaa joissa olen käynyt lomalla


Lomalla? Jos vapaaehtoistyö-, opinto-, reppu-, polkupyörä- tai reilimatka on loma (kai huomasitte hienovaraisen pesäeron hotellilomiin?? :)), olen lomaillut Pyreneillä, Kiirunassa, Ahvenanmaalla ja Jugoslaviassa (silloin kun se vielä oli olemassa).

6. Neljä suosikkiruokaani

Etnosekameteliwokkiruuat (mitä tulisempaa, sen parempi), kalaruuat, salaatit, thairuoka


7. Neljä saittia joilla käyn päivittäin


Nyt sairaslomalla en käy päivittäin millään saitilla, mutta muuten käyn usein tietenkin omassa blogissani, Viistolla pinnalla ja kahdessa laajemmalta yleisöltä suljetussa yksityisessä blogissa.


8. Neljä paikkaa joissa olisin mieluummin juuri nyt


Olisin neljä kertaa mieluummin nyt oman rakkaani kainalossa ihan missä vaan. Ja haluan pois sairaslomalta.


9. Neljä blogia joita mainostaa

Otan tämän pr-hommana, joten mainostan adoptioaiheisia blogeja:

Arjen ajatuksia, Onnela, Adoptiomatka ja sitten vielä miesnäkökulmaa, Kotimies.

Huomaako mistään, että minulla on yhtäkkiä aikaa istua (kirjaston) koneella?