En ole tainnut koskaan avautua täällä blogini nimestä. Nyt kun katsoin sitä, tulin ajatelleeksi, että mahtavatko lukijani tajuta sen niin, että adoptio on jotenkin negatiivien asia? Nimihän on peräisin blogin alkuajoilta, jolloin en kirjoittanut vielä adoptiosta vaan lapsettomuushoidoista, joita en todellakaan kokenut "kivoiksi".

Itse asiassa lausahdus juontaa juurensa muinaisesta pikku kiistasta veljentyttäreni kanssa. Kun veljeni tyttäret olivat pieniä, hoidin heitä paljon. Eräänä kesänä vanhempi tytöistä, tuolloin ehkä kolmen vanha, kiukutteli ruokansa kanssa jatkuvasti. Kyllästyin loppumattomaan patistamiseen ja lopulta sovimme, että hän itse saa ottaa lautaselle ruokaa sopivan määrän, mutta että se pitää sitten myös syödä. Huvittavaa kyllä, riita tuli päiväkahvilla, kun tyttö ei olisi halunnutkaan syödä koko päivän mankumaansa omenapiirakan palasta ja huusi pienten keuhkojensa täydeltä: Mä en tykkää susta enää yhtään! Oisko ittestäs kivaa jos sulla ois tollanen täti?

Pitäisiköhän blogini nimeä muuttaa? Toisaalta, mä oon kamala täti, mahdollisesti jopa tuleva huono äiti. Vai oisko ittestänne kivaa?