Olen saanut tänään jo kolme kertaa saman tekstiviestin:

 

"In support of our incredibly brave friends in Burma: May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28. Please forward!"

Saatan hyvinkin laittaa perjantaina punaisen paidan päälleni, mutta koska en usko, että tekstiviesteistä hyötyvät burmalaiset vaan teleoperaattorit, välitän viestiä eteenpäin hieman toisella tavalla. Voidaan tietenkin miettiä, hyötyvätkö burmalaiset myöskään siitä, että pidän työhuoneessani punaista paitaa, mutta tuleepahan ainakin itselleni sellainen olo, että välitän.

Muutenkin on kapinaa ilmassa. Laitoksemme muulle henkilökunnalle on vasta hiljattain valjennut, että rakennus, jossa he ovat töissä (ja josta itse siis olen pitkällisten työterveysongelmien takia tappelemalla tapellut itseni ulos 1,5v sitten), on terveydelle vaarallinen. Nyt syntynyt joukkopaniikki johtuu viimeisimpien "kosteusvaurioiden kunnostustöiden" muuttumisesta ongelmajätetyömaaksi, jossa rakennusmiehet kulkevat asbestipuvut ja kaasunaamarit päällä opiskelijoiden ja työntekijöiden seassa, koska työmaalta on löytynyt syöpää aiheuttavia ympäristömyrkkyjä.

Jaa että miten työnantaja reagoi?? Ei mitenkään, vaikka heitä toki järkyttää syvästi, että tällainen(kin) ongelma tuli "yhtäkkiä" eteen. Ketään ei ole evakuoitu, kolmen tiedekunnan opettajat ja opiskelijat  työskentelevät tiloissa niin kuin siellä ei olisi mitään ihmeellistä. Sanomattakin on selvää, että hallinnon ja työnantajien työtilat ovat uuden uutukaiset ja sijaitsevat muualla. Henkilöstölle on kyllä kerrottu myrkkylöydöksistä kautta rantain, unohtamatta mainita, että koko ajan "tehdään kaikki mahdollinen", ettei kenellekään koituisi kovin suurta vaaraa. Saastuneet tilat (tai siis ne tiloista, jotka tiedetään saastuneiksi: kaikissa  paikoissa, joissa jotain on tutkittu, on löydetty ongelmia, mikä on huomattavasti vähentänyt tutkimushaluja...) on "pyritty alipaineistamaan" etteivät myrkyt leviäisi ilmastoinnin kautta. Kuulostaa hyvältä, mutta eilen, kun kuljin työmaan ohi, huomasin, että saastetilan seinässä on traktorin mentävä reikä - miten tila, joka on suorassa yhteydessä ulkoilmaan, pystytään alipaineistamaan?

No, asiahan ei sinänsä minulle kuulu, enää. Ottaa vaan päähän aivan suunnattomasti, kun ihmisiä kusetetaan surutta. Tästä kapinasta tulee sellainen olo, että pitäisi varmaan välittää, mutten yksinkertaisesti enää jaksa.

Veikkaus: ne Haagan kuntoutussairaalan tilat, joiden homeongelmista ja niiden dissaamisesta on viime päivinä ollut paljon juttua lehdissä, omistaa eräs jättimäinen kiinteistöfirma, jonka nimen alkuosa alkaa samalla sanalla kuin Helsingin Tuomiokirkon edessä olevan aukio.