Nyt kun olemme puoli vuotta kiroilleet, ettei mitäään tapahdu, niin yhtäkkiä tapahtuu sitten liikaa.

Meidän pitäisi nyt kiihkeästi kerätä rikosrekisteriotteita, erilaisia todistuksia ja muita dokumentteja Kiinaa varten. Kotiselvitys tehtiin keväällä, ja siinä selvitettiin paitsi kaikki yksityisasiamme pienimpiä yksityiskohtia myöten, myös varallisuutemme ja asuinolomme. Nyt näyttääkin yhtäkkiä siltä, että suuri osa näistä konkreettisista asioista muuttuu...

Nimittäin vuokraemäntä soitti ja kertoi, että asuntomme menee myyntiin, vieläpä pika-aikataululla. Paniikki iski: nytkö pitää sitten tehdä uudet kotiselvitykset ja koko homma viivästyy? Onneksi ei sentään, voimme lähettää hakemukset eteenpäin tämänhetkisillä tiedoilla ja täydentää niitä uusilla asiakirjoilla myöhemmin.

Nyt pitäisi kuitenkin pikaisesti ratkaista tämä asumisongelma: ostetaanko me tämä (liian pieni ja huonokuntoinen) asunto (joka ehkä on halpa?) vai joku muu isompi, parempikuntoisempi ja kalliimpi asunto? Kävimme jo katsomassa yhtä asuntoa, joka on kivahko ja tässä lähellä mutta kallis... Pankissakin käytiin ja saisihan sieltä rahaa vaikka kuinka, mutta kyllä tämä lainanotto köyhää hirvittää. Ollaanko me edes sellaisia ihmisisä, jotka voi omistaa asunnon?

Toisin sanoen: kääk!