...vähän. Monen mielestä avioliitto on muodollisuus muiden joukossa, minun mielestäni ei. Tai siis minulle ei, sehän on eri ihmisille eri asia. Olen kokemuksen perusteella taipuvainen ajattelemaan, että se, joka on ollut naimisissa ja eronnut, tajuaa avioliiton merkityksen (paradoksaalista kyllä) paremmin kun se, joka ei ole koskaan kokeillut. En tarkoita sitä, etteivätkö naimattomat voi sitä tajuta, mutta luulen, että ne, jotka sanovat, ettei ole väliä meneekö naimisiin vai ei, ovat useimmiten sellaisia, jotka eivät ole aikaisemmin olleet naimisissa.

Minusta se, että virallisesti, todistajien läsnäollessa sanoo ääneen, että haluaa sitoutua, on eri asia kun se, että elämäntavallaan antaa epämääräisesti ymmärtää olevansa tosissaan suhteessa, varsinkin jos yhteen muuttaminen aikoinaan oli käytännön ratkaisu kahden vuokran maksamiseen tai liian suureen välimatkaan.

Laitoin toissapäivänä toiveikkaan tekstarin naapurin hopeasepälle, joka aikoinaan teki kihlasormuksemme. Eilen illalla kävin viemässä hänelle kiven (ei jalo-), jonka sormukseen haluan, ja hän lupasi, että sormus on ajoissa valmis.

Huomenna kello 12. Jes!