Mahtavia neulegraffiteja tekevä Sea pyysi minua kuvaamaan jääkaappini sisällön, makuuhuoneen ja jonkin vanhan, tärkeän esineen.

Jääkaappikuvasta tuli epätarkka, mutta koska en jaksa ottaa uutta, saatte tyytyä tähän. Jääkaappimme on melko uusi ja jättiläismäinen (verrattuna entiseen), eikä tällä hetkellä kovin täysi. Tässä talossa ei ole kellarissa ruoan säilytykseen sopivia kylmätiloja, joten kaikkien kylmässä säilytettävien hillojen ym täytyy mahtua tänne.

Asioita, joita meillä yleensä jääkaapissa on: rasvaton luomumaito (jota menee paljon, koska me kahvisnobit juomme mieluiten aamuisin ämpärilliset lattea), tuoremehu (jota ilman R ei aamulla käynnisty), juusto (useimmiten kipparia, vaikka se on raivostuttavan epäekologisesti pakattu, jotain tuorejuustoa ja joskus homejuustoja), oivariinikahvi (esperesso & tavallinen), vissy (olen addikti), vihannekset (kurkku ja tomaatit on just nyt loppu mutta kaapissa on ainakin kaalia, porkkanaa, punajuuria, paprikaa ja perunaa),  kananmunat (leivontaan ja viikonlopun pidemmän kaavan aamupalalle) ja sitten tietenkin kaikki muu sälä kuten viikonloppuna keittelemäni puolukkahillo, kaikenlaiset sinappi-, öljy- ja maustepurkit, puolukkapiirakan jämät, viinipullo jne.

jääkaappi

Makuuhuone on tässä kuvassa sen jäljiltä, kun olin kyyhöttänyt täällä migreenissä pimennysverhojen takana. Joskus sänky kyllä pedataankin! Tämä huone on ihanan iso, mutta sitten, kun lapsemme joskus miljoonan vuoden päästä tulee kotiin, täällä tietenkin sängyt lisääntyvät ja tilaa tarvitaankin.

makuuhuone

Viimeiseksi sitten tärkeä vanha esine. Valitsin Amerikansukulaisilta 50-luvulla vanhemmilleni ja sittemmin meille kulkeutuneen matka-arkun, josta R säännöllisin väliajoin yrittää hankkiutua eroon, mutta toistaiseksi olen saanut arkulle armon. Toisella puolella on lukittava laatikosto, toisella puolella henkarikaappi, jossa on kiinteät henkarit. Punaiseksi petsattu puulauta on isäni tekemä lisäosa: kupera pinta on muuten niin hankala (kun olin pieni, meillä oli arkun päällä puhelin).

arkku

Jatkoa seuraa...