Meille saapuu tänä pääsiäisenä paljon vieraita, mikä on tosi kivaa. Ensin yksi perhe kaksine lapsineen ja yksine koirineen, sitten yksi aikuinen lisää, sitten joukosta poistuu kaksi aikuista, koira ja yksi lapsi (eli yksi lapsi jää) ja seuraavana päivänä tilalle tulee toinen perhe, jossa on kaksi aikuista ja kaksi lasta mutta ei koiraa. Lisäksi osan ajasta paikalla on kiintiösaksalainen. Kaikki vieraat poistuvat maanantaina.

Aion aloittaa pääsiäisen vieton perinteitä kunnioittaen ja tehdä pääsiäispannarin. Perinne juontaa juurensa niiltä kaukaisilta ajoilta kaksi vuotta sitten, kun olimme juuri muuttaneet tähän asuntoon ja meille tuli joukko ihmisiä pääsiäisen viettoon, eikä meillä yhtäkkiä ollut yhtään mitään tarjottavaa, joten tein hätäpäissäni pannarin. Tänä pääsiäisenä aion siivittää pannarin omenahillolla ja inkiväärillä (kokeilin tätä viime viikolla ja siitä tuli sairaan hyvää).

Inkivaarin pääsiäispannari

8 dl maitoa

3 munaa

1 dl sokeria

vaniljasokeria

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

4 dl jauhoja

100g sulatettua voita

pari desiä omenahilloa

reilu pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna

 

Kaikki aineet sekoitetaan, turvotetaan taikinaa vähän aikaa (jo sattuu ehtimään), kaadetaan se voidellulle uunipellille (okei, käytän leivinpaperia, mutta tuo kuulostaa niin kivalta...) ja paistetaan 225 asteessa 30-45 minuuttia. Omenahillosta tulee pannarin pintaan ihana, rapea kuori, joka karamellisoituu paiston aikana:

1239733739_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muita pääsiäissuunnitelmia ovat blinien teko huomenna ja erilaisiin lammasaiheisiin ruokiin perehtyminen lauantaina ja sunnuntaina (olen liharuokien kanssa ihan käsi, 15 vuotta kasvissyöjänä jätti jälkeensä keittiössä viihtyvän henkilön, joka ei osaa edes lihapalojen nimiä millään kielellä). Lisäksi aion lenkkeillä lainakoiran kanssa ja pelata paljon korttia ja muita seurapelejä.

Koska päätin eilen siirtyä talvitakista kevättakkiin, tänne tuli tänään ensin jääkylmä jääpuikko-vesisade ja sitten pakkasta ja lunta. Ostin kevättä puhkuen myös runsaasti nupulla olevia kevätkukkia (jänis varmaan taas tekee selvää puutarhan krookuksentaimista), jotka näyttivät ensin tältä...

1239296993_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ja muutaman tunnin (!!) kuluttua tältä:

1239297076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siirsin ne pikapikaa ulkopalvelukseen, etteivät ne kuki itseään hengiltä liian nopeasti.

Nyt täytyy rientää: olen tässä bloggailun lomassa samalla paahtamassa munakoisoja uunissa, leipomassa sämpylöitä ja pannaria ja värjäämässä kaksia farkkuja pesukoneessa!

Hyvää päästäistä kaikille, pusi pusi!

P.S. Tervetuloa pääsiäisnoidat lauantaina! Vaikka kaikki naapuruston lapset viime ja toissavuonna kiersivät talomme kaukaa (ilmeisesti talossa ennen asuneen ilkiömummon takia?), elän toivossa että joku pikkunoita löytää meille ja olen hitusen varustautunut... :-)