Näin äsken pienen kesäflunssan kourissa keskellä päivää erittäin todentuntuisen unen, jossa Tove Jansson (!!) näytti minulle salaisen reseptinsä. Se oli ihanin kuvin koristeltu ja runomuotoinen, mutta muistan siitä enää itse reseptin ydinsisällön. Kuumassa vedessä keitetään näkkileipää, kunnes leivät hajoavat veteen. Lisätään nakkeja. Ruoan nimi oli kaikessa runollisuudessaan "Tulovero".

Oikeasti olen 10 päivän työrupeaman jälkeen nauttinut taas lomasta ja sen myötä ruuanlaitosta isolle porukalle (kerrankin saa luvan kanssa tehdä paljon ruokaa!).

Poimin muutama päivä sitten vihannespataan mausteeksi kesän ensimmäiset chilit, joiden ihanan tulinen maku hautui pehmeäksi kolmen tunnin leivinuunisession aikana.

1760171.jpg

Metsän ja järven antimia tässä paratiisissa riittää. Variaationa normaaliin haudutin eilen retiisejä kanttarellien kera, mjamm!

1762320.jpg 1762323.jpg

Leipää, piirakoita ynnä muuta on tullut leivottua ja voi että on mukavaa kun puolet kaikesta ei aina jää pakkaseen! Oikeanpuolimmaisen leipomuksen on tehnyt eräs kokin pikku apulainen.

1760178.jpg1760179.jpg

Aivan pelkkää laakereilla lepäämistä täällä ei harrasteta. Isä laittoi pyynnöstäni poijun 50 metrin päähän rannasta ja näppäröi vielä avustuksellani laskujärjestelmän, ettei matkaa uivan jospan tarvitse tehdä muuta kun uida meditatiivista uintia ja siirtää joka kierroksen jälkeen nappia taulussa:

1762325.jpg1762328.jpg

Olen hyvin tietoinen hyvästä onnestani, kun saan viettää täällä vielä pari viikkoa hiljaiseloa suomatta juuri ajatuksia muulle kun olennaiselle eli hyvälle ruoalle ja ihanien lähimmäisteni seuralle. Nyt kun tänne ilmestyi yllättäen laajakaista ja ihka uusi tietokonekin, saatan jopa kirjoitella taas vähän useammin.

Sitä odotellessa toivon puolestani kaikille lukijoilleni mahdollisuuksia akkuja lataavaan lepoon! Uikaa, saunokaa, viettäkää aikaa rakkaimpienne kanssa! Taidankin lähteä tästä verkon laskuun.

1760183.jpg