Viime viikolla en juuri ehtinyt koneen ääreen:  olin alkuviikon työmatkalla, tulin kotiin myöhään torstaina, perjantain ja lauantain olin aamusta iltaan seminaarissa. Väsymystilaani kuvannee melko hyvin se, että suostuin R:n pyynnöstä lähtemään kotiin seminaarin illalliselta ennen jälkiruokaa!!

Tänään sunnuntaina nukuin pitkät aamu-unet, söin pari tuntia aamiaista, nukuin R:n kainalossa päikkärit, minkä jälkeen aloitimme verkkaisen puuhailemisen. Puhtia ei ollut kovin hirveästi kummallakaan, mutta pyykkiä riitti koko päiväksi (uusi pesukone oli pakko ostaa ja se on kyllä aika mahtava vehje! Linkoaa pyykit melkein kuiviksi ja kuluttaa sikapaljon vähemmän energiaa ja vettä kuin entinen), maitokärry alkaa olla valmis, sisälle on rakenteilla lisää kirjahyllyjä ja puutarhassakin riitti tekemistä. Olen nyt siirtänyt sisäkasvatuksessa olleita kasveja optimistisesti ulos, mutta vielä näitä on pöydät täynnä. Alla keittiön ikkunalla krassia, kelloköynnöstä, tuoksuhernettä, basilikaa, chiliä ja minitomaattia:

1588094.jpg

Samoja lajikkeita riittää vielä olohuoneeseenkin (R tosin on sitä mieltä, että tämän ikkunan edessä olevan hyllyn päälle ei saisi "kasata" mitään tavaraa :-)... ). Täällä chilissä on jo nuput!

1588064.jpg

Tämän vuoden ylioppilaat taitavat saada minitomaatin taimia... :-)

Ulkona tulppaanit ovat jo kukintansa loppusuoralla, vaahterassa on lehti, tuomi kukkii (samoin sireeni auringon puolella) ja ruohoakin on jo jouduttu leikkaamaan*. Tänään oli jopa niin lämmintä, että lyhythihaisessa paidassa tarkeni pihalla mainiosti.

Mikä mahtaa muuten olla tämän vasemmanpuoleisen kukan nimi? Muistan kyllä istuttaneeni näitä syksyllä, mutta en ole näköjään pannut ylös, mikä kukka olikaan kyseessä. Oikeanpuolimmainen kukka löytyi vanhasta perennapenkistä, se lienee joku jalostettu leinikki?

1588045.jpg1588071.jpg

Tulppaanipenkissä kukkivat vielä äärimmäisyydet: jättimäiset, puna-oranssit tulppaanit ja nämä vasta nupullaan olevat, vain hitusen lemmikkejä korkeammat söpöt miniatyyrit:

1588056.jpg

Krookuksethan meiltä hävisivät saman tien noustuaan, mistä piti huolen tämä röyhkeä cityjänis, joka ei pelännyt minua yhtään, kun menin ulos kuvaamaan saatuani Vemmelsäären viime viikonloppuna kiinni itse teosta:

1588031.jpg

Eikös olekin vähän syyllinen katse? Jänö ei tosiaan poistunut, ennen kuin kävin metrin päässä huomauttamassa, että viereisen korttelin tyhjällä tontillakin riittäisi syömistä!

Myönnettäköön tosin, ettemme itsekään ole tulleet toimeen aivan tyhjin vatsoin...

1588021.jpg


*) Uudella ei-moottorikäyttöisellä ruohonleikkurillamme, joka on ihanan hiljainen ja sata kertaa bensakonetta kevyempi työnnellä: nyt jopa minä nautin ruohonleikkuusta! (Yleensä en voi sietää sitä karmaisevan metelin ja turhan bensantuhlauksen takia)