R sai tänään vihdoin* gradunsa valmiiksi, printattua ja lähetettyä eteenpäin! Kohta on miekkosella siis jo kolmas tutkinto plakkarissa, eipähän ainakaan ole alikoulutettu. Tänään juhlitaan, kunhan herra kotiutuu treeneistä :-). Tarjolla tabouleh'ta, Mayador-siideriä ja mustikkapiirakkaa vaahteran varjossa puutarhassa (nyt on nimittäin ihanan lämmintä, varjossa sopivat 25 astetta).

801194.jpg

Mitenkähän R pystyy siirtymään ns. normaaliin päiväjärjestykseen? Hän on nimittäin koko kesän noussut klo 5 aamulla "saadakseen päivän tehokkaasti käyttöön", näin myös juhannuksena, jolloin R tosin suurena myönnytyksenä teki töitä vain puoleenpäivään saakka... joitakuita on siunattu rautaisella itsekurilla.

Nyt iso G on kuitenkin siis tehty, mutta toisin kun äkkinäinen voisi luulla, R ei suinkaan aio lomailla: huominen ja ylihuominen menevät koulutuspäivillä, torstaina on budolajinäytös ja soittokeikka, perjantaina lähdemme reissuun, palaamme sunnuntaina ja tiistaina alkavatkin jo työt. Blääh. No, toisaalta olemme viettäneet lukemattomia rauhallisia iltoja omassa puutarhassa tai keittiössä pelaillen ja toistemme seurasta nautiskellen, ei kai sitä aina tarvitse asiakseen lomalle lähteä?

Puutarhassa kukkii ihanasti, kaikki paitsi gladiolukset (mukulat eivät koskaan itäneet) näyttävät puskevan kukkaa odotetusti. Myös vaatimaton yrttimaa kukoistaa: rucola, basilikat, minttu ja persilja sekä tietenkin chilit, joista myös ulkona olevat työntelevät jo nuppuja esiin. Sisäkasvatuksessa olleet chilit kukkivat hurjasti ja kun lopulta älysin ruveta pölyttämään kukkia, chilipalkojakin tunkee esiin joka puolelta:

801196.jpg

Chilin lajikkeesta ei valitettavasti ole hajuakaan, idätin siemenet jostain etnokaupasta joskus kauan sitten ostamistani linnunsilmächileistä, toivottavasti näistä tulee yhtä tulisia! Meitä on huvittanut palkojen reipas.. krhm... yläviisto asento: jotenkin odotin, että hedelmät roikkuisivat oksista alaspäin, mutta näillä näyttäisi olevan muuta mielessä.. :-).*) Jos vihdoin kuulostaa siltä, että asiassa on aikailtu, se ei pidä paikkaansa: R oli laatinut tarkan aikataulun, jonka mukaan gradu valmistuu tänään klo 14, mistä hän taloyhtiössä tapahtuneen vesivahingon takia myöhästyi puoli tuntia... Sanavalinta kuvaa sen sijaan minun tunteitani, kun olen odottanut koko kesän, että saisimme vihdoin lomailla yhdessä, mitä ei siis tule varsinaisesti tapahtumaan :(.