Olen nyt jostain syystä innostunut salaateista. Yleensä syön niitä kesäisin, mutta koska tänä kesänä kesä jäi enimmäkseen väliin, niin kompensoin varmaan sitten ruoalla. Papusalaatin jälkeen muistin yhtäkkiä tabbouleh'n olemassaolon. Koska jääkaapissa sattui olemaan myös munakoisoa, paahdoin sitä lisukkeeksi, ja hyvää tuli!

P8300006

tabbouleh à la jospa

mukillinen coucousia + saman verran vettä

1 rasia kirsikkatomaatteja

kourallinen tuoretta minttua

kourallinen tuoretta persiljaa

kourallinen rusinoita

yhden sitruunan mehu

reilu loraus hyvää oliiviöljyä

1 punasipuli pilputtuna

vähän suolaa

mustapippuria

puolikas tuore chilipalko

pellillinen paahdettuja munakoisonviipaleita

Paahda munakoisot: viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, suihkuta tai sivele oliiviöljyllä ja paahda viipaleita uunipellillä grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 min/puoli, käännä välillä. Jos haluat, voit itkettää munakoisot ensin suolalla, missä tapauksessa salaattiin ei tarvinne lisätä suolaa. Jäähdytä grillatut viipaleet ja pilppua ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kiehauta vesi, siirrä kattila hellalta ja lisää couscous. Pane kansi kiinni ja anna ryynien turvota muutama minuutti (couscousin sijaan voi yhtä hyvin käyttää bulguria tai quinoaa). Kaada couscous suureen, laakeaan kulhoon jäähtymään.

Pilppua sipuli, yrtit, tomaatit ja chili (jota ei tietysti oo pakko laittaa, mutta kuten ehkä olette huomanneet, pidän kovin pienestä tulisuudesta about kaikessa ruoassa). Purista sitruunasta mehu. Lisää couscousiin pilppuamasi ainekset, suolaa ja pippuroi. Lisää rusinat, oliiviöljyä ja sitruunan mehu (jos et pidä voimakkaasta sitruunan mausta, lisää mehua vähitellen ja maista välillä).  Anna maustua kylmässä ainakin muutama tunti, mielellään jopa seuraavaan päivään. Ihanaa kylmänä, hyvää myös huoneenlämpöisenä.

 

Sattuuko kukaan muuten tietämään, miten saan tietokoneeni näytön takaisin normaaliksi, kun yhtäkkiä kaikkien työpöydän kuvakkeiden tekstin takana on valkea laatta? Kopioin työpöydälle kuvaa, ja kone kysyi jonkun tyhmän kysymyksen (jossa taidettiin mainita sana active desktop tai jotain), klikkasin "joo joo" ja yhtäkkiä näyttöni muuttui ärsyttäväksi laattakasaksi. Tämä on erityisen ärsyttävää juuri nyt, kun työpöydälläni on sattuneesta syystä paljon kuvakkeita, yleensä en juuri tallentele desktopille. GRR!

Auttakaa pliis, jos joku osaa!