Meillä syötiin tänään hirveän hyvää ruokaa! Nimittäin hirven* ulkofilepihvejä ja rucola-jäävuorisalaatti-paahdettu (anteeksi päähänpinttymät) pinjansiemen-auringonkukansiemen-kirsikkatomaattisalaattia. Mausteena suolaa myllystä ja hyvää oliiviöljyä. Kyytipoikana halpaa mutta hyvää (it exists!) punaviiniä. Nam.

En koskaan unohda sitä kertaa, kun isä tuli kotiin kainalossaan valtavan kokoinen, nyljetty hirven pää (tosin hirven pää on oikeasti niin valtava, ettei se mahdu kenenkään kainaloon), josta roikkui lattiaan saakka leveä, sinertynyt kieli. Seuraavana aamuna tarjolla oli sen samaisen hirven kieltä keitettynä, periaatteena "sitä syödään mitä annetaan".

Puhuin tänään sekä äitini että siskoni kanssa, molemmat ovat ihan höpöinä uudesta lähisukulaisestaan. Itsekin olen sekoamispisteessä: miten voi ottaa tosissaan ihmisen, jonka ääntely muistuttaa erehdyttävästi vieterillä vedettävää lelua? Saako viedä tulisiaisiksi vaaleanpunaisia asioita, vaikka kielletään? R:n mielestä olen hupsuuntunut totaalisesti.

Luin tänään hesarista, että Penis saattaa olla mäyräkoiran tuho. Erehdyin ensin ajattelemaan, että nii-iin, miehethän ne sitä kaljaa enimmäkseen juovat, kunnes ymmärsin että kyse oli oikeista, heikoille jäille joutuvista koirista. Matalajalkainen mäyräkoirauros ei nimittäin pääse avannosta takaisin jäälle, koska sen se tarttuu jäänreunaan. Auts.

Illan päätteeksi mietin vielä niitä sydänkirurgeja: mikähän mahtaisi olla heitin määritelmä sanaparille hyvä läppä? (anteeksi taas päähänpinttymät)


*) Ihan vaan kaupasta, mutta pakko oli ostaa kun kerta sellaista saa! Ennen vanhaan isäni vietti kaikki syksyn viikonloput hirvimetsällä ja meillä muillakin oli metsässä kulkiessa tiukasti punaiset pipot päässä, kunnes metsästyskausi loppui. Siskon mies sentään jatkaa perinteitä, joten hirvenlihaa saatamme saada jatkossakin.

 
P.S. Otsikko aukenee vain niille, jotka ovat laillani lukeneet sen tieteenfilosofian oppikirjan, jossa annettiin logiikan surkuhupaisuudesta esimerkkeinä johtopäätökset lauseesta Reino on hirvi : A) kaikki Reinot ovat hirviä tai B) kaikki hirvet ovat Reinoja (toivottavasti en muista kovin pahasti väärin).