Nyt en ehdi kirjoittaa, vaikka kaikenlaista on mielen päällä. Tuonne viime kirjoituksen kommentteihin jo linkitinkin, mutta linkitän uudestaan vielä tähän... Salanimen vinkistä löysin joku aika sitten ajatuksia herättävää pohdintaa sisältävän blogin. Sen kirjoittaja John Raible on amerikkalainen, tummaihoinen ja aikanaan valkoiseen perheeseen adoptoitu mies, joka nykyään on itsekin adoptioisä. Hän kirjoittaa adoptiosta monesta näkökulmasta ja kirjoittaa suorasanaisesti asioista, joita harva rohkenee edes hiljaa mielessään käsitellä. (Kannattaa scrollata alun palkintosysteemien ohi tai aloittaa oikeasta sivupalkista.) Suosittelen erityisesti 20.heinäkuuta julkaistua videota ja sen esipuhetta (sillä varauksella, etten itse pystynyt katsomaan sitä, koska koneestani puuttuu taas joku päivitys.. mutta esipuhe ainakin on vakuuttava :)

Voilà, suosittelen lämpimästi sekä adoptiokritiikittömille että -kriittisille: John Raible Online. (Adoptiovanhemmat, jos ette jaksa muuta niin lukaiskaa sivupalkin linkin takaa löytyvä Transracial parenting manual!)

Ja tätäkin on pakko suositella, vaikka sitä ei enää päivitetä, mutta sieltä löytyy runsaasti linkkejä muiden (aikuisten) adoptoitujen blogeihin: Twice the Rice. Ja juu ei, näissä kirjoituksissa adoptiovanhempia enimmäkseen ei suita myötäkarvaan...

EDIT:  vielä tämä kirjoitus ja tämä blogi on pakko linkittää.