Vaikka kukaan ei säälinyt minua yhtään (syyllistykää edes!), kerron uhallanikin lisää.

Lauantaina ystäväni miesystävä (eläköön herrasmies-velvollisuudentuntoiset miehet!) kantoi urhoollisesti vanhan telkkarini kahdet portaat alas ja autoon ja sitten vielä kierrätyskeskuksessa toiseen päähän pihaa ekopisteeseen ja lopuksi uuden telkkarin samaa reittiä takasin olohuoneen perukoille saakka. Väliin mahtui tietenkin jonkin verran autoilua.Uusi telkkari on vanhaa isompi ja hienompi, mutta odoteltuani muutaman tunnin että telkka ehti lämmetä (pakkasta reilut kaksikymmentä) huomasin kauhukseni, että kuvassa on sama vika kun vanhassa...! Siis vaikka siinä hetkeä aikaisemmin oli tosi hyvä kuva! Samaa tahtia kun raidat velloivat ruudulla, tajuntaani tunkeutui hitaasti totuus... joka varmistui kun asiaa tiedusteltiin naapurilta. Aivan niin, vika ei olekaan telkkarissa vaan antennissa, koko talossa on kaikilla sama ongelma. Olin siis ostanut uuden (onneksi edes käytetyn) television aivan turhaan!

Nyyhkittyäni asiaa (hormoneilla lienee osansa tähän) aikani tokenin ja alkoi jo naurattaa. R lohdutti, että uusi telkkari olisi joka tapauksessa pitänyt hankkia aika pian, koska vanhaan ei saanut digiboksia eikä dvd:tä (mitenkähän toi muuten pitäis lyhentää?), ja tuo oli sentään aika halpa. Silti kismitti aika lailla, ja helpotti vasta kun naapuri kertoi sunnuntaina, että hekin olivat jo meinanneet ostaa uuden telkkarin, kunnes huomasivat, että satelliittikanavat näkyvät normaalisti. Se, ettei kukaan tiennyt, että muillakin on sama ongelma, johtuu pakkasista: normaalisti meidän talossa tulee päivittäin juteltua naapurien kanssa, mutta nyt oli koko viikon niin kovat pakkaset, ettei edes se kaikkein uteliain eläkeläinen kestänyt seisoksia pihalla.

Oi, te jotka ymmärrätte tekniikkaa, kertokaa minulle -palsta:

Sain uuden telkkarin asennettua mielestäni ihan oikein, mutta en voi ymmärtää, miksei televisiota nyt voi katsoa videon kautta? Videokanava näyttää pelkkää lumisadetta vaikka video on päällä, nauhaa se kyllä sitten pyydettäessä pyörittää ja näyttää normaalisti. Toinen asia, joka pientä mieltäni askarruttaa, on se, miksi nyt tarvitsen sekä skartin että antennijohdon, jotta sekä video että tv toimivat, vaikka aikaisemmin pärjäsimme pelkällä antennijohdolla?