Tämän kesämeemin nappasin Kukkikselta :

Mistä vertaisbloggaajasi kirjoittavat? Tässäpä Blogilistan käyttäjille keino tehdä pistokokeita: Poimi kolme ensimmäistä hakemistoluokkaa oman blogisi luokituksista (tässä blogissa adoptio, Kiina, lapsettomuus*). Valitse kustakin luokasta yksi blogi, jota siteeraat ja johon linkität (alla).


Adoptiomatka on adoptio-vertaisblogieni parhaimmistoa. Olemme hyvin samanlaisessa elämäntilanteessa ja kuten alta huomaatte, välillä peräti hyvin samoissa tunnelmissa. Vaikka tätä blogia päivitetään harvoin, se on lukulistallani korkealla. Alla ote viimeisimmästä (äitienpäivän) kirjoituksesta:

[…] Ahdistus kovertaa fyysisenä kipuna. On vaikeaa olla paikallaan, jalkoja vähän vapisuttaa. Harhailen ympäri kotia, olo tuntuu muotopuolelta vajavaiselta epäonnistuneelta. Miksi en saa olla äiti, miksi en onnistu edes tässä asiassa, miksi minä? Miksi pitää odottaa ja pettyä, en minä ole vahva? Piehtaroiminen perusteettomassa, tahmeassa katkeruudessa inhottaa itseänikin.

Seuraavassa kategoriassani Kiina tein pienen pompun**, jonka avulla pääsette tarkastelemaan erästä (ainakin itselleni) uutta ilmiötä eli lasten blogeja : Kotirouvana Kiinassa –blogin jälkikasvu  kertoo kansainvälisen koulun elämästä:

Olin tänään koulussa. Meillä oli activity eli kerho, missä tehtiin lennokit, tein kolme. Kävimme kirjastossa, lainasin kirjoja. Oli liikuntaa, missä heitettiin palloa.

Lapsettomuus –kategoriassa on enimmäkseen lapsettomuushoidoista kertovia blogeja. Osa niistä on matkan varrella muuttunut vauvablogeiksi, kuten tämä Lapsettomuus ei minusta lähde, jonka paradoksaalinen nimi ei muuttunut, vaikka kirjoittaja tuli yllättäen raskaaksi. Nyt, raskautensa loppumetreillä, hän on kirjoitellut siitä, miten pitäisi suhtautua lapsettomuudesta kärsivään ihmiseen:

On täysin normaalia valittaa silloin tällöin omien lastensa tempauksista, kuinka raskasta elo toisinaan heidän kanssaan on tai kuinka vaikea raskaus on meneillään. Kaikki, myös lapsettomat, tämän varmasti tiedostavat. Siitä huolimatta, jos tiedät olevasi lapsettoman seurassa, älä valita lapsistasi tai raskaudestasi. […] Jotkut saattavat myös ajatella helpottavansa lapsettoman mielipahaa valittamalla lapsistaan ja näin osoittavan lapsettomalle kuinka lapsellinen elämäkään ei ole mitään herkkua. Tällainen viesti harvoin menee perille, joten en suosittele sitä kokeilemaan. Älä siis valita lapsistasi/raskaudestasi lapsettoman seurassa, koska silloin sinulla ei vain yksinkertaisesti ole valitusoikeutta.

(en ole ihan varma, olenko tässä asiassa täysin samaa mieltä, vaikka joinakin päivinä kyllä tuntuu tuolta)

Oli muuten tosi vaikeaa valita, mihin linkittäisi!


*)kolmas kategoriani on kiintymyssuhde, mutta sitä edustaa blogilistalla vain oma blogini, joten hyppäsin seuraavaan

**) Tämä kirjoittaja ei siis ole blogilistan Kiina-kategoriassa, mutta äitinsä on, sieltä linkki.