Tänä aamuna puoli kahdeksalta ihmettelin, miksi R yhtäkkiä läväytti keittiöön valot lähtiessään töihin... kun ärtyisänä marisin että paa ne valot pois, kävi ilmi, että se olikin vähän isompi lamppu, jota ei R:n voimin sammutella: aurinko! Se paistaa aamuisin suoraan keittiön ikkunasta sisään (nyt vielä todellakin aivan vaakatasossa), mitä en enää pitkän pimeän kauden jälkeen muistanut.:-)

Muutenkin on kevättä ilmassa, nimittäin töissä alkaa karata mopo käsistä. Jos talvi yllättää VR:n ja autoilijat joka vuosi, kevät yllättä minut samalla tavoin: kaikki ensi lukuvuoden suunnittelu on ennalta varoittamatta muiden töiden ohella niskassa. Opetussuunitelmien, opetusaikataulujen ym sopan lisäksi stressaan, saanko ensi vuodeksi kollegaa ollenkaan ja jos en, miten ihmeessä selviän ylipäätään. Kaikki riippuu kaikesta eikä päätöksiä ole vielä tehty, joten jos meinaan saada suunnitelmat eteenpäin määräaikaan mennessä, joudun tekemään monta versiota ja muokkaamaan niitä sitten, kun minusta riippumattomat tahot päättävät suuressa viisaudessaan kertoa minullekin, miten tässä käy. Seuraava vapaa viikonloppu on huhtikuun loppupuolella, ja vaikka viikonlopuista "vain" kolme on työmatkoja, tuntuu hupimatkustaminenkin aina hiukkasen työltä, koska normaali lepo jää vähiin. No, ainakin toukokuu tullee nopeasti tällä tahdilla.

Että tekemistä varmasti riittäisi, R päätti, että remontoimme makuuhuoneen. Olen nyt tapiseerannut yhden seinänpätkän (tyylikkäästi (?) vanhoilla ranskalaisilla sanomalehdillä), seuraavaksi rakennamme komerontapaisen ja vaihdamme sisäkaton styroksit (vihdoin!) paneeliin. Tämän hauskan remonttipuuhastelun takia kaikki tavaramme (+ kaikki puutavara komeroa varten!) ovat olohuoneessa, joka on aivan täpötäynnä. Sänky on ahdettu keskelle ja sen ympärille kaikki muu... jos kamerassa olis patterit, olisin eilen ottanut muutaman tuolilta tipauttavan kuvan valloittavasta sisustuksestamme!

Nyt aion karata töistä remonttityömaalle ja toivon, että saan vielä matkalla ihailla viimeisiä auringonsäteitä! Kotona R ja luottotyömiehemme Jeppe* purkavat vanhaa ja rakentavat uutta kattoa ja kuulemma jo kaipaavat hentoja kätösiäni apuun...


* Nimi mahdollisesti muutettu