Tässä tulevat nyt loput kuvatehtävät. Kata pyysi löhöpaikkaa kotoa. Ihanin löhö- ja lepopaikka on tietenkin sänky, mutta koska sitä ei tässä yhteydessä lasketa, alla kuva keittiön talonpoikaissohvasta. Se oli ensimmäinen (ja muuten lähes ainoa) ostos uuteen kotiin, enkä ole vieläkään lakannut tykkäämästä siitä hirmuisesti. Sohva löytyi sattumalta päiväkävelyllä tutulta kirpparilta, se tuotiin sitten suoraan tämän asunnon kellariin (entinen omistaja asui silloin vielä täällä) ja se oli koko remontin ajan asunnon ainoa kaluste pukkien päälle viritetyn oven (=pöytä) lisäksi.

löhöpaikka

Anna pyysi kuvaa kaapista, jossa on lapselle hankitut tavarat. Ongelmana on se, ettemme ole hankkineet lapselle juuri mitään tavaraa! Kaiken sen jälkeen, mitä olemme käyneet läpi, en pysty luottamaan tämän prosessin onnistumiseen niin paljon, että olisin uskaltanut hankkia lapselle mitään. Yksi tyhjä kaappi kyllä on... Alla se vähä, jonka olemme hankkineet, ja nämäkin kaikki jo monta vuotta sitten. Kirjasta on tarkoitus tulla hakumatkan päiväkirja, vaatekerran toin Intiasta, samoin valkoisessa pussukassa olevan baby doharin eli pikkuvauvan peiton, jota olen sinnikkäästi säästänyt siitä huolimatta, ettei perheeseemme todennäköisesti koskaan tule vauvaa, en vaan ole pystynyt antamaan sitä kenellekään. Kuvassa oleva puinen lelujuttu on lapsen tulevalta kummilta.

huldatavarat

Lastenkirjoja on jonkun verran, niistäkin osa lahjaksi saatuja.

lastenkirjat

Sivusta seuraaja halusi nähdä, kuinka paljon paperia ja kirjallisuutta meillä on adoptioon liittyen. Ei loppujen lopuksi niin hirveästi kai? Alla mapeissa byrokratia-osuus, vieressä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, jota kyllä on jossain vielä enemmänkin, mutten saanut oikein koottua, kun kukaan ei ole vieläkään järjestänyt kirjahyllyjämme.

A-dokumentaatio

Kukkis pyysi kuvaa keittokirjoista ja lattiasta sekä työpöydästä, mutta senhän näittekin jo. Suurin osa keittokirjoista on korkealla keittiön kaappien päällä: teen erittäin harvoin ruokaa reseptien mukaan, mutta tykkään kyllä lukea keittokirjoja, nytkin on yöpöydällä uusi tapas-kirja.

keittokirjat

Sitten käänsin kameran keittiön lattiaan, eikö olekin valloittava muoviversio laattalattiasta?

lattia 2

And last but not least, kylppärimme, jonka pyysi nähtäväksi maatuska (jonka toinen toive eli paikka, jota kotona mieluiten katselen, olkoon tuo yllä oleva keittiön sohva) Kuvassa mosaiikkikaakelit eivät niin hirveästi näy, mutta tuossa alla on niistä vielä kuva erikseen:

kylppäri

Vasemmalla kylppärin seinään upottamamme kirpparilta Ranskasta ostamani laatta, josta työmiehet kysyivät seuraavana päivänä silmät ällistyksestä levällään, että tuako jää tuahon?? Mosaiikki lattiassa ja (vessan) ovenpielissä on siis koboltinsinistä pienin värivaihteluin, mutta täytyy kyllä sanoa, että siitä on hirveän vaikea saada sellaista kuvaa, jossa väri näkyisi oikein!
 
kaakeli mosaiikki
  
P.S. Salanimi pyysi kuvia soittimista, mutta soitinten rakentaja/omistaja ei halua julkaista niitä, joten en valitettavasti toteuta tätä toivetta.

P.P.S. Posti toi perjantaina adoptiolupaamme jatkoluvan, joka on voimassa syyskuuhun 2010 saakka. Toivokaa kanssamme, että se riittää!