Olen viime aikoina tuntenut suurta iloa satoisasta chilinkasvatuksesta: laskin juuri, että tässä sisällä kasvaneessa pensaassa on nyt 32 palkoa tulossa ja se kukkii edelleen! Ero muutaman viikon takaiseen on huima, jopa aivan alhaalla juuren lähellä on nuppuja. Ulkona olevat pensaat vasta aloittelevat kukintaa, saapa nähdä, ehtivätkö kasvattaa hedelmänsä kypsiksi saakka. 

835437.jpg

Nyt on taas onneksi niin aurinkoista ja kaunista, että mahdollisuudet lienevät hyvät.

Tänään lorvimme aamupalalla tuntikausia, puutarhassa oli ihanan lämmin. Kahviseuranamme vaahteroiden alla oli ensin muurari, sitten naapuri. Tulimme siihen tulokseen, että muurarin on pakko olla jonkun ohjelmatoimiston palkkaama, tehtävänään esittää aitoa kansanmiestä. Eilen hän kertoi meille muun muassa, miksi kuuluu perussuomalaisiin, kuinka Lenin teki Venäjällä etnisiä puhdistuksia Hitlerin tapaan, kuinka Venäjän tsaari oli kansansa rakastama ja että hedelmäsokeri on tehty hunajasta. Lisäksi hän selvitti, kuinka on tieteellisesti todistettu, että kun kerran viikossa vetää perskännit konjakilla, ei tule koskaan krapulaa. Sen sijaan jos juo säännöllisesti mutta vähän, on koko ajan krapulassa. Kännit pitää muistaa juoda joka viikko, muuten saattaa sittenkin tulla krapula. Kysymykseen "kumpi teistä soittaa selloa" hän ei tainnut koskaan saada vastausta, koska minun oli pakko poistua huoneesta nopeasti (meillä on olohuoneessa kontrabasso*). Tänään opimme, että banaani auttaa suonenvetoon ja että ADHD paranee, kun lapsen lähettää Ruotsiin kouluun!

Onkohan elämä helpompaa, kun luulee tietävänsä tai ymmärtävänsä siitä kaiken tarpeellisen? Vaikka edellisestä saattaisi niin ymmärtääkin, työmiehemme ei ole mikään ärsyttävä jokapaikanbesserwisser, onpahan
vain itseluottamus ja ymmärrys maailman menosta hänellä kohdallaan :-)


P.S. Päivän vollauskohtaus: hesarin kulttuurisivut ja juttu Aulikki Oksasesta: Sinua, sinua rakastan! niisk!

*) En tarkoita halveksia ihmistä, joka erehdyksessä sekoittaa nämä kaksi soitinta toisiinsa, se ei itse asiassa ole kovinkaan harvinaista. Tällä kertaa olin vaan onnistunut kumuloimaan hepulini siihen pisteeseen, ettei pokka olisi pitänyt.