Kuten muutama kommentoijakin on huomauttanut, olen ollut hiljaa jo jonkin aikaa. Jostain syystä en oikein tahdo päästä takaisin kiinni kirjoittamiseen. On kyllä ollut monta sellaista hetkeä, jolloin olen ajatellut, että ennen olisin heti blogannut tästä... Yksi "syyllinen" on facebook, jossa saa nopeaa palautetta ja kynnys kirjoittaa on matala (mutta jossa tietysti liikutaan myös aivan eri kirjoittamisen tasolla). Mutta on tässä muutakin. Ensinnäkin olin koko syyskuun kipeä*, sitten viikon terve ja nyt taas flunssassa. Taudin kanssa kun samanaikaisesti on lukuvuoden alku ja monen asian yhtäaikainen suunnittelu- ja toteutuspaine päällä niin kirjoittamiseen ei yksinkertaisesti ole aikaa tai sitten ei vaan jaksa. Toisekseen tuntuu, että se kuuluisa takki on edelleen aika tyhjä enkä oikein hahmota, miksi kukaan lukisi tyhjänpäiväisiä juttujani, kun mitään ei tapahdu. Adoptiorintamalla siis.

Viime viikolla kävin pikaisesti Helsingissä, kun palveluntarjoaja piti infotilaisuuden Etiopiasta adoptoiville. Uutta tietoa ei mitenkään kamalasti tullut eikä mitään sellaista, mikä helpottaisi meidän odottajien ahdistusta, oikeastaan pikemminkin päin vastoin. Tilaisuuden jälkeen juttelin muutaman sellaisen ihmisen kanssa, jota en tapaa kovin usein ja huomasin joutuneeni jonkinlaiseen harhakuplaan, jossa kuvittelen kaikkien tietävän adoptioon liittyvistä asioista aika paljon.

Tästä sain ajatuksen blogata aiheesta adoptioon liityvät usein kysytyt kysymykset, mutta päätin kerrankin olla olettamatta mitään ja heittää pallon sinne ruudun toiselle puolelle. Eli: mitä olet aina (tai edes joskus :) halunnut tietää adoptiosta, adoptoitavista lapsista, adoptioprosessista tai adoptoivista vanhemmista?

Kysymyksiä otetaan vastaan kommenttilootassa (ja jos kukaan ei kysy mitään, masennun totaalisesti!). Omat ajatukseni liikkuivat lähinnä adoptioon liittyvissä kysymyksissä yleisellä tasolla, mutta saatan vastata harkintani mukaan myös omaan adoptioprosessiimme liittyviin kysymyksiin.

 

*) kipeä mutta töissä, tietenkin! meillä mitään sijaisia tunneta.