Vastaa ensin kysymyksiin ja keskity sen jälkeen tekemään jotain, mitä todella haluat tehdä. Oikeita vastauksia ei ole, paitsi kysymykseen nro 9. Jos joku kysymys ei miellytä, keksi tilalle parempi. Kuka tahansa on tervetullut jatkamaan, kunhan jättää puumerkkinsä kommentteihin.

1.    Aiotko tehdä/teitkö uudenvuodenlupauksen? Onko se yhdyssana?

En ole tehnyt enkä aikonut tehdäkään. Toivoisin kyllä saavani aikaan yhtä ja toista, mutta enpä taida ruveta turhia lupailemaan. Tuosta yhdyssana-asiasta en ole varma (kääk), mutta luulen, että on.

2.    Hoikentaako vai paksuntaako (vaaka)raitapaita?

Toivon, että hoikentaa, koska minulla on niitä useampia ☺.

3.    Onko mäti hyvää?

On! Koitimme jouluna miettiä, mikä mäti on parasta, mutta en pystynyt päättämään mateen ja muikun mädin välillä. Siian mätikin on ihanaa. (Olen täysin hemmoteltu, koska näitä kaikkia edellisiä saan luontaistuotteina kotoa) Sen sijaan lohen mädistä saati kaviaarista en niin hirveästi perusta.

4.    Jos syöt lihaa, kolkuttaako omatuntosi tehotuotetun lihan kohdalla?

Jep.

5.    Tykkäätkö hiihtämisestä? Entä pesäpallosta?

Kyllä molempiin, vaikka harrastan kumpaakin hyvin harvoin nykyisin, enkä ole koskaan ollut kummassakaan erityisen hyvä. Pesäpallon "uusia" sääntöjä en edes osaa, ja pesäpallo on luonnollisesti jättänyt sieluuni "kumpikaan joukkue ei halua minua" -trauman, mistä huolimatta sen pelaaminen sopivalla, ei verenmakusuussa-porukalla on kivaa. Siitä olen ylpeä, että osaan oikeasti hiihtää, siis potkaista ponnistaen ja käyttää sauvoja oikein, en laahaa jalkojani epämääräisesti eteenpäin tai kävele suksilla. Lasketella en osaa, tai en tiedä osaanko, koska en ole ikinä kokeillut.

6.    Mitä uutta haluaisit oppia ensi vuonna?

Kärsivällisyyttä ja tutkimusmetodeja.

7.    Osaatko fileoida kalan?

Kyllä, ja tästäkin olen ylpeä! Fileointi onnistuu minulta tosin hyvin vain, jos kala on iso, enkä silloinkaan suoriudu siitä nopealla painallus ja veto –tyylillä kuten isäni…
 
8.    Mikä oli vuoden 2008 vaikein asia?

Ehdottomasti päätös adoptiomaan vaihtamisesta ja edellisen prosessin keskeyttämisestä.

9.    Kuuluuko juusto voileivällä alle vai päälle? Entä pizzassa?

Päälle tietenkin. Kaikki muut vastaukset ovat vääriä.

10.    Onko jotain, jossa naula toimii paremmin kuin ruuvi?

Taulujen kiinnittäminen seinään. Tässä kohtaa tosin isäni ja R yleensä rupeavat urputtamaan…

11.    Sopimattomin hepulisi?

Vaarin hautajaisissa juuri, kun olimme viemässä omaa kukkatervehdystämme arkulle kirkon edessä. Itkin koko ajan, mutta aloin samalla nauraa hysteerisesti, koska etupenkissä istuvan serkkuni kirkon akustiikasta innostunut lapsi alkoi huutaa RAA RAA RAA, mikä kuulosti paitsi tosi raastavalta, myös järkyttävän ja epäsopivan hassulta. Onnistuin ehkä näyttämään enemmän itkevältä kuin nauravalta, mutta häpesin nauruani silti. Oikeastaan uskon, että tukahduttava itku ja hysteerinen, pöhkö nauru ovat hämmästyttävän lähellä toisiaan, molemmat tunneskaalan ääripäissä.

12.    Tuoksuuko hyasintti hyvältä?

En osaa sanoa, onko tuoksu hyvä vai paha, mutta se on niin tukahduttava, etten voi olla kauaa samassa huoneessa hyasintin kanssa.

13.    Sipulilla vai ilman?

Tietenkin sipulilla. Myös valko-.

14.    Tarvitsetko tällä hetkellä jotakin? Siis puuttuuko sinulta jotain sellaista välttämätöntä, jota sinulla ei ole käytettävissäsi?

En.

15.    Punainen vai valkoinen amaryllis?

Punainen tietenkin, sellainen aivan tumman punainen.

16.    Onko sinulla ajokortti/auto? Ajatko autolla turhaan?

Ei ole kumpaakaan. Ajan silti autolla myös turhaan, koska otan aika usein vaikkapa taksin asemalta kotiin, vaikka minulla ei ole suuria kantamuksia ja voisin kävelläkin, koska matkaa on vain pari kilometriä. Ajokortin haluaisin hankkia, että voisin auttaa vanhempiani (jotka asuvat kymmenien km päässä kaikesta ja todella tarvitsevat autoa) mahdollisessa hädässä siellä ollessamme.

17.    Oliko sinulla koulussa huono kieltenopettaja? Minkä kielen ja miksi huono?

Se ruotsinopettaja, joka nosti väärin vastanneen oppilaan pulpetin ilmaan ja ravisteli sitä raivoten huonosta esimerkistä, ei ollut kovin kannustava. Itse pidin hänestäkin, mikä johtunee suurimmaksi osaksi kiinnostuksistani kieliin, mutta monet pelkäsivät häntä, eivätkä syyttä. Ylivoimaisesti huonoimmat (kielten)opettajat olen kuitenkin valitettavasti tavannut yliopistossa.

18.    Mitä pelkäät?

Sitä, että kärsivällisyytemme ja jaksamisemme loppuu, ennen kuin meistä tulee isä ja äiti. Olemme jo muutaman kerran tosissamme miettineet koko adoptioprosessin keskeyttämistä. Pelkään, että olemme liian vanhoja ja että lapsemme joutuu häpeämään ikivanhoja vanhempiaan. Joskus öisin pelkään myös sitä, ettemme tosipaikan tullen pystykään olemaan hyviä vanhempia emmekä osaa auttaa ehkä pahasti traumatisoitunutta lasta(mme).

19.    Auttaako sipulimaito flunssaan?

Totta kai. Eikä se sitäpaitsi edes ole (niin) pahaa.

20.    Oletko joskus itse kaatanut puun? Tai pinonnut puupinon?

Olen! Kyseessä oli joulukuusi, eikä se edes jäänyt konkeloon. Puupinot taas ovat omalla tavallaan the story of my life.

Sitten se, mitä haluan tehdä ja teenkin: hyppäämme aivan kohta bussiin ja siirrymme Ärrän kanssa pienelle because we can -hotellilomalle toivottavasti odotusten mukaisen idylliseen lähikaupunkiin.

Jospalasta toivotetaan onnellista ja rauhallista vuodenvaihdetta teille kaikille!

2188999.jpg